Šią savaitę į Kauno VPK kreipėsi Ispanijos pilietis, pareiškęs, kad pervedė pinigus už automobilį, tačiau sutartu laiku ir vietoje Kaune automobilio pardavėjas nepasirodė. Ispanas prarado 30 tūkst. eurų ir negavo 2011 metų laidos automobilio „Porsche Panamera 4S“ .

Bendradarbiaujant su Kauno apygardos prokuratūra ir bankais, buvo nustatyta, kad ispanas ne vienintelis nukentėjęs asmuo. Išaiškėjo, jog užsieniečius apgaudinėjo Latvijos pilietis. Lietuvoje šiam tikslui buvo įsteigta įmonė. Vasario 26 d. jos vadovas Latvijos pilietis (gimęs 1981 m.) buvo sulaikytas Vilniuje ir sekmadienį teismas spręs dėl kardomosios priemonės.

„Šį penktadienį sulaikytas Latvijos pilietis, bandęs išgryninti 42 tūkst. eurų. Tai buvo Norvegijos piliečio pervesti pinigai už 2013 m. „Tesla“ automobilį. Dar vienas atvejis užfiksuotas Lenkijoje, tačiau tą kartą sustabdytas pinigų pervedimas. Ispanų įmonė kol kas yra praradusi visą sumą, nes pinigus jau buvo spėta išgryninti“, - kalbėjo Kriminalinės policijos vadovas A. Gubenko.

Iš viso norėta apgauti už 188 tūkst. eurų. užsieniečiai buvo susigundę šiais automobiliais: „Porsche Panamera 4S“ (2011 m.), „BMW X5“ (2016 m.), „Tesla“ (2013 m.). Pastaruoju jauku susigundė norvegas, nes jo šalyje elektromobiliams taikomos lengvatos.

Lietuvoje įsteigta Latvijos piliečio įmonė dubliuodavo internetiniame portale mobile.de esančius prabangių automobilių skelbimus. Transporto priemones buvo siūloma pirkti už maždaug 20-30 proc. mažesnę nei rinkos kainą. Automobilius buvo sutariama atsiimti Kaune arba Vilniuje. Šis Latvijos pilietis sukčiavimu stambiu mastu buvo pasižymėjęs ir savo šalyje.

Už sukčiavimą stambiu mastu gresia iki 8 metų laisvės atėmimo bausmė.