Skaitytojai informavo apie neaiškios kilmės sprogimo garsus apie 15 val. Plungėje, Prūsaliuose, Šiauliuose, Mažeikiuose, Kuliuose, Telšiuose, Šilalėje. Vieni spėja, kad tai, galimai, karinės pratybos rusų teritorijoje, kiti — kad didelį triukšmą sukėlė naikintuvas. Neaiškus sprogimas privertė kaukti automobilius Telšiuose, ant kojų sukėlė Plungės gyventojus, drebino namų sienas. Skaitytojo teigimu, Telšiuose sprogimas buvo toks smarkus, kad sudrebejo prekybos centras „Norfa“, net nuo lubų ėmė kristi apdailos detalės — žmonės pagalvojo, kad griūva pastatas, neatlaikęs tirpstančio sniego svorio. Pasak liudininkų, vaizdas buvo šiurpus, drebėjo sienos ir visi baldai. Kitas skaitytojas pasakojo, kad nuo sprogimo garso, rodės, vos neišbyrėjo langai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento Situacijų koordinavimo skyriaus specialistai teigė portalui DELFI, kad skambučių sulaukė, tačiau vykti niekur nereikėjo.

16 val. paaiškėjo, kad didelį triukšmą galimai sukėlė į karines pratybas skridusio lėktuvo garso greičio ribos viršijimas. Sprogimo garsas susidarė dėl oro smūgių. Telšiškiai tikina girdėję du tokius sprogimus bei matę naikintuvus.

16.30 val. Telšių apskrities VPK atstovė spaudai Aušra Blaževičienė tikino, kad nerimauti nėra ko, nes maždaug minutę trukusį garsą sukėlė žemai skridę lėktuvai. Jie, teigė ji, skrido iš Šiaulių į karinių pratybų vietą Šilutėje ir Plungėje.

Telšių apskrities gelbėjimo tarnyba teigė, kad iškvietimų negavo, pavojaus nėra.

17 val. Karinių oro pajėgų Aviacijos bazės viešųjų ryšių karininkė kpt. Ieva Gulbinienė: „Nemanau, kad tai buvo sprogimo garsas, tiesiog žmonės nėra įpratę prie naikintuvų keliamo triukšmo.“ Taigi, jos teigimu, nevyksta jokios pratybos, nerimą sukėlė du naikintuvai, kaip įprasta, skridę iš Šiaulių į užduoties vykdymo vietą pagal iškvietimą. Pasak jos, tai nėra ypatingas reiškinys, tiesiog šįkart skrydis vyko virš tankiai apgyvendintos gyvenvietės, o giedras dangus sudarė geras sąlygas garsui sklisti.

17.45 val. Pakalbintas Lietuvos kariuomenės vado atstovas spaudai kpt. Mindaugas Neimontas patikino, kad pavojaus nėra. Triukšmą sukėlė naikintuvai, reaguodami į signalą apie Baltijos jūros teritorijos oro erdvėje pasirodžiusius Rusijos Federacijos orlaivius. Tad du naikintuvai iš Šiaulių buvo nukreipti palydėti juos palei Lietuvos oro erdvę. Tai įprastinė NATO oro policijos misija.