Kauno policijos pranešime rašoma, kad pastaruoju metu pareigūnai fiksavo daugiau vagysčių iš automobilių Kauno miesto centro teritorijoje, todėl buvo vykdomos intensyvios tiek viešo, tiek neviešo pobūdžio priemonės senamiesčio ir centro teritorijose siekiant nustatyti asmenis, vogusius transporto priemonėse paliktus įvairius daiktus.

Kriminalinės policijos pareigūnai, padedant pačiam nukentėjusiajam, netruko sulaikyti vyrą (gimusį 1982 m.), kuris, kaip įtariama, vasario 24 d. apie 16.20 val. Kaune, Kumelių g., išdaužus automobilio „Toyota Avensis“ keleivio pusės galinių durelių lango stiklą, iš vidaus pagrobė krepšį su asmeniniais daiktais. Kriminalistai sulaikė ir dar vieną kaunietį (gimusį 1982 m.).

Atlikus 4 kratas Kaune ir Kauno rajone buvo rasta įvairių galimai nusikalstamu būdu įgytų daiktų. Šiandien bus kreipiamasi dėl kardomosios priemonės (suėmimo) asmenims skyrimo.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros prokurorai.

Asmenis, atpažinusius nuotraukose esančius savo daiktus, prašome kreiptis į Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato Kauno miesto Centro policijos komisariato pareigūnus tel. (8 37) 30 30 49, 30 35 42 arba atvykti į 303 kab. (Kęstučio g. 42, Kaunas).

Pareigūnai primena, kad „vagys dėkingi, kai mes abejingi“, todėl, norėdami užtikrinti savo asmeninių daiktų saugumą, būtinai automobilį užrakinkite ir nepalikite jame savo vertingų daiktų.