Per avarijas žuvo 7 vairuotojai, 4 keleiviai, 3 dviratininkai, 3 pėstieji.

Žuvo 14 vyrų ir 3 moterys. Jų amžiaus vidurkis - 27 metai. Tokią liepos 1-7 dienų statistiką pateikia Policijos departamento Viešosios tvarkos ir eismo priežiūros valdybos Eismo priežiūros skyrius.

Anot pareigūnų, skaudžiausias savaitės eismo nelaimes atnešė eismo dalyvių neatidumas, neatsargumas ir ypač neatsakingas suaugusiųjų požiūris į savo vaikų saugumą. Motociklus ir automobilius dažnai vairuoja 16-17 metų paaugliai, mažamečiai vaikai paliekami prižiūrėti ne ką vyresniems už juos.

Liepos 1-osios vakare Utenos rajone, nuo kelio Kaunas-Zarasai nuvažiavo ir kelis kartus vertėsi automobilis BMW 318. Juo važiavo penki 14-40 metų amžiaus žmonės. Įvykio metu žuvo 17-metė vilnietė. Pirminiais duomenimis, automobilį vairavo 40 metų Zarasų rajono gyventojas. Jis iš įvykio vietos pasišalino bet kitos dienos pavakare buvo sulaikytas.

Liepos 2-osios pavakare Klaipėdos rajone, kelyje Dovilai-Baičiai, neturinčio teisės vairuoti 31 metų Gargždų miesto gyventojo vairuojamas motociklas "Yamaha" įvažiuodamas į sankryžą iš šalutinio kelio, susidūrė su automobiliu "Volkswagen Passat", kurį vairavo taip pat neturintis teisės vairuoti 31 metų šio rajono gyventojas. Sunkius sužeidimus patyręs motociklo vairuotojas buvo paguldytas į uostamiesčio ligoninės Reanimacijos skyrių, kur tos pačios dienos vakarą mirė.

Liepos 3-iosios vakarą Jurbarko rajone, kelyje Seredžius-Juodaičiai-Mankūnai-Keryvai, automobilį "Audi 100" vairavo neturinti teisės vairuoti 21 metų šio rajono gyventoja. Viršijusi saugų greitį, ji nesuvaldė automobilio, kuris nuvažiavo nuo kelio ir apvirto. Įvykio metu žuvo 10 mėnesių mergytė. Nukentėjo ir dar keturi 2,5, 4 ir 8 metų vaikai bei 30 metų moteris.

Liepos 4-osios popietę Kretingos rajone, kelyje Kretinga-Skuodas, 42 metų moters vairuojamas automobilis "Mazda 323" partrenkė iš šalutinio kelio į pagrindinį dviračiu netikėtai įvažiavusį 26 metų šio rajono gyventoją. Vyras žuvo.

Liepos 5-osios naktį Vilniaus rajone, kelyje Parudaminys-Rakonys, viršijęs saugų greitį nuo kelio nuvažiavo ir apvirto automobilis "Volkswagen Golf". Įvykio metu žuvo 26 metų keleivis. Sužeistas 34 metų vairuotojas, kuris automobilį vairavo neblaivus, ir 43 metų keleivis.

Liepos 6-osios vakarą Kalvarijos savivaldybėje, Senosios Radiškės kaime, į kelią įbėgusį trejų su puse metų berniuką partrenkė automobilis "Volkswagen Santana", vairuojamas 37 metų moters. Vaikas dėl patirtų sužeidimų mirė vežamas į ligoninę.

Liepos 7-osios popietę Ukmergės rajone, Pabaisko miestelyje, motociklą "Jawa 350" vairavęs 17-metis šio rajono gyventojas viršijo saugų greitį. Nesuvaldytas motociklas atsitrenkė į pakelės medį. Įvykio metu sužeidimus patyręs motociklo vairuotojas mirė Ukmergės ligoninėje. Galvos traumą patyręs 30 metų keleivis paguldytas į šios ligoninės Traumatologijos skyrių.