„Šiandien pasirašyti įsakymai dėl tarnybinių nuobaudų – merginai pareigūnei skirtas griežtas papeikimas, jos porininkui – laipsnio pažeminimas viena pakopa – buvęs viršila tapo vyresniuoju policininku“, - BNS sakė Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovas Paulius Radvilavičius.

Pasak jo, turint griežtą papeikimą ir padarius kitą tarnybinį pažeidimą „pasekmės yra nepalyginamai didesnės“.
„Beveik visais atvejais tai būtų atleidimas iš darbo“, - sakė P. Radvilavičius.

Tuo metu dėl sumažino laipsnio kris ir pareigūno darbo užmokestis, pridūrė komisariato atstovas.

Šios nuobaudos paskirtos pareigūnų profesinei sąjungai prašant griežtai nebausti pareigūnų.

Iš policijos automatą pagrobęs ir pabėgęs I. Molotkovas jau nubaustas - jam teismas vasario pradžioje skyrė 4 metų ir 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmę, atliekant ją pataisos namuose.

Incidentas įvyko pernai lapkričio 19 dieną, kai du Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai po ilgų klaidžiojimų po sveikatos priežiūros įstaigas, esančias Vilniuje, vežė 1991 metais gimusį I. Molotkovą atgal į Švenčionių policijos areštinę, tačiau gavę papildomą užduotį užvažiavo į Vilniaus miesto šeštąjį policijos komisariatą.

Policijos pareigūnai trumpam išlipo iš automobilio, o I. Molotkovas, pasinaudodamas esama situacija, pagrobė automobilio priekyje paliktą automatinį ginklą su šovinių dėtuve. Policijos pareigūnė, priėjusi prie galinių mašinos durelių ir jas atidariusi, pamatė į save nukreiptą ginklą. Sulaikytasis reikalavo, kad policijos pareigūnė nekeltų sąmyšio ir sėstų į automobilį, grasino panaudoti ginklą. Netrukus prie automobilio priėjo ir kitas policijos pareigūnas, ir jam grasindamas ginklu I.Molotkovas pareikalavo sėstis į automobilį.

Pareigūnė bandė nuraminti I.Molotkovą, o jos partneris netrukus pabėgo slėptis į komisariato pastatą. Paskui jį pasišalino ir policininkė.

Tuo metu I.Molotkovas, išlipęs iš automobilio per priekines duris, pabėgo. Kaltinamojo paieškai mestos didžiulės policijos pajėgos. Policijos duomenimis, tą vakarą bėglio ieškojo apie 3 tūkst. pareigūnų, pasitelktas pasieniečių sraigtasparnis, budėjo policijos antiteroristinių operacijų rinktinė „Aras“. Jis po penkių valandų rastas savo namuose, vėliau buvo rastas ir pagrobtas ginklas.

Šaltinis
Temos
Naujienų agentūros BNS informaciją skelbti, cituoti ar kitaip atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB "BNS" sutikimo neleidžiama.
BNS
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (243)