Ryte reido dalyviai išsidėstė priešinguose miesto pakraščiuose: S. Batoro gatvėje ir Galvės bei Lentvario gatvių sankryžoje.

Galvės g. įkliuvo automobilio „Chrysler“ vairuotojas - jam nustatytas lengvas girtumas (0,55 prom.). Čia įkliuvo ir trys vairuotojai, neturintys vairuotojo pažymėjimų.

S. Batoro g. vienam vairuotojui nustatytas 0,76 prom. girtumas. Du asmenys vairavo neturėdami tam teisės.

Galvės g. buvo sustabdytas „VW Passat“, kuriuo važiavo du Ukrainos piliečiai. Paprašius pateikti asmens pasus paaiškėjo, kad keleivis su savimi neturi jokių dokumentų, o vairuotojas pateikė Ukrainos vidaus pasą (kelionėms į užsienį toje šalyje yra specialūs pasai). Įtarus, kad tai nelegalūs imigrantai, jie buvo nuvežti į komisariatą.

Pasak užsieniečių, Lietuvoje jie gyvena maždaug pusmetį. Apsistoję pigiame viešbutyje S. Dariaus ir S. Girėno g. Tame viešbutyje pareigūnai rado ukrainiečių užsienio pasus. Paaiškėjo, kad vairuotojas turi Lietuvos vizą, tačiau jos galiojimas pasibaigęs pernai rugsėjį. O keleivis turi Lenkijos vizą, kuri nustojo galioti irgi pernai.

Abu pasakojo gyvenę Rytų Ukrainoje ir pabėgę iš ten, nes nenorėjo tapti „patrankų mėsa“ kare, kur, pasak jų, nesuprasi, kas už ką kariauja. Sulaikytieji pasakojo, kad separatistai prievarta varo vyrus iki 62 metų į savo kariuomenę. „Užkabina automatą ant kaklo ir užrašo į savanorius, kad pinigų nereiktų mokėti“, - pareigūnams pasakojo nelegalai.

Patikrinus sulaikytųjų telefonus, viename iš jų buvo rasta neseniai atsiųsta žinutė, kurioje nusikaltėlių žargonu rašoma apie ginklą, kurį reikia saugoti, nes žinutės autorius už jį atsako ir t.t. Todėl šiais nelegalais susidomėjo ne tik Migracijos valdyba bet ir kriminalinė policija.

Toliau reidas tęsėsi Justiniškių g. ir Molėtų plente. Justiniškių g. įkliuvo dar vienas vairuotojas, neturintis vairuotojo pažymėjimo.

Beje, visi šeši minėtieji vairuotojai, neturintys teisės vairuoti, niekada nėra turėję vairuotojo pažymėjimo.

Pavakarę Žvalgų g. įkliuvo septintasis, jis vairavo „VW Passat“. Iš 61 metų vyriškio (sprendžiant pagal uniforminį megztinį su antsiuvais, dirbantį vienoje saugos tarnyboje) vairuotojo pažymėjimą policija buvo atėmusi anksčiau, bet prieš savaitę teismas nusprendė jį grąžinti.

Tačiau dar nepraėjęs 20 dienų terminas, per kurį policija gali apskųsti teismo sprendimą. Todėl sprendimas dar neįsigaliojęs, pažymėjimas negrąžintas. Todėl vyriškis bus baudžiamas už vairavimą neturint tam teisės.

Reidui artėjant prie pabaigos, Žvalgų g. sulaikytas dar vienas neblaivus vairuotojas. Alkoholio matuokliu patikrinus „VW Passat“ vairavusį vyrą (gim. 1964 m.) nustatytas lengvas girtumas - 0,48 prom.

Vyriškis sakė ryte buvęs žvejyboje ir ten išgėręs dėl šilumos. Jis negalėjo patikėti, kad vakare jo organizme dar buvo likę tiek alkoholio, todėl ketino iškart kreiptis į ligoninę, kad būtų ištirtas kraujas.