Į įvykio vietą netrukus atskubėję Šiaulių apskrities policijos Organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos pareigūnai įvykio vietoje sumušto vyro nerado: įmonės darbuotojai sakė nieko nežinantys, o smurtą patyrusio vyro telefonas taip pat tylėjo, praneša Policijos departamentas.

Praėjus dar keletui valandų, nukentėjusysis Ukrainos pilietis papildomai pranešė, kad bendradarbių gali būti išgabentas į kitą valstybę, greičiausiai, Lenkiją.

Šiaulių apskrities policijai į pagalbą atėjo ir Marijampolės apskrities policijos teisėsaugininkų pajėgos kartu su Valstybės sienos apsaugos tarnybos pareigūnais.

Šeštadienį, vasario 13-ąją, apie 13 val., likus vos kilometrui iki Lietuvos ir Lenkijos sienos, pasieniečiai sustabdė automobilį „Toyota Avensis“, kurį vairavo devyniolikmetis šiaulietis. Šiame automobilyje rastas ir į Lenkiją gabentas Ukrainos pilietis. Kaip DELFI pasakojo VSAT atstovas Giedrius Mišutis, vyriškis (gim. 1969 m.), pasak pasieniečių, atrodė išsigandęs, tačiau smurto žymių nesimatė. Jis niekuo nesiskundė, pateikė tvarkingus asmens dokumentus su Lietuvos viza.

Tačiau, turėdami policijos pranešimą apie pagrobimą, VSAT pareigūnai šiauliečiui ir ukrainiečiui neleido tęsti kelionės, o nusivežė juos į Kalvarijos užkardą. Ten ukrainietis pagaliau įsidrąsino ir ėmė pasakoti apie pagrobimą. Ir jis, ir devyniolikmetis šiaulietis sulaikyti bei perduoti Šiaulių policijai, kuri aiškinasi įvykio aplinkybes.

Be to, Šiauliuose sulaikytas ir dar vienas galimas šio nusikaltimo bendrininkas.

Dėl neteisėto laisvės atėmimo panaudojant smurtą pradėtas ikiteisminis tyrimas.