Į įvykio vietą išsiųstos Kauno ugniagesių pajėgos ir policija. Apie įvykį informuoti ir medikai.

Pirminiais duomenimis, autobusu važiavo apie 10 žmonių. Gelbėtojams pranešta, kad per avariją du žmonės iškrito iš apvirtusio autobuso. Šią informaciją vėliau paneigė UAB „Kautra“ vadovas.

Papildyta: Vieną moterį medikai išvežė iš karto į ligoninę. Netrukus į ligoninę išvežtas dar vienas žmogus. Vos po kelių minučių paaiškėjo, kad medikų pagalbos reikia ir trečiam keleiviui.

Kol kas neaišku, ar daugiau žmonių prireiks medikų pagalbos. Ugniagesiai iškelia autobuse įstrigusius žmones.

Autobusas važiavo maršrutu Vilnius-Jonava.

Papildyta: Kauno apsk. policijos atstovė Odeta Tumelytė patikslino, kad autobuse buvo vairuotojas ir 10 keleivių. Vairuotojas (gimęs 1985 m.) buvo blaivus. Eismo įvykio metu buvo sužalotos dvi keleivės. Jonavietės (gimusios 1977 m. ir 1997 m.) dėl patirtų sužalojimų pristatytos į gydymo įstaigą.

Papildyta: ​UAB „Kautra“ generalinis direktorius Linas Skardžiukas po įvykio išreiškė apgailestavimą dėl įvykio ir patikino, kad jų įmonei priklausantis į eismo įvykį patekęs autobusas techniškai tvarkingas.

„Apgailestaujame dėl įvykusio incidento ir nukentėjusių keleivių. Kiek turime informacijos du keleiviai patyrė nesunkius sužalojimus: vienam – kelio trauma, kitam – lengva galvos trauma“, – rašoma generalinio direktoriaus pasirašytame pranešime.

Be to, gelbėtojams pateikta pradinė informacija, anot L. Skardžiuko, netiksli. Anot jo, žmonės ne iškrito, o patys buvo išlipę.

„Atvykę į įvykio vietą gelbėtojai padėjo daliai keleivių saugiai išlipti iš autobuso, dalis jų jau buvo padarę tai savo ruožtu. Kodėl įvyko šis incidentas sunku spręsti – ar oro sąlygos buvo netinkamai įvertintos ar kt., bet priežastis aiškintis – ne šių minučių tikslas. Pagrindinis dalykas dabar yra suteikti visą pagalbą keleiviams, autobusas jiems nuvežti jau yra išvykęs, taip pat išvykęs techninės pagalbos automobilis. Autobusas buvo techniškai tvarkingas, vienas iš naujausių esančių mūsų autobusų parke​, – informavo L. Skardžiukas.

Lietuvos kelių direkcija praneša, kad Rytų ir pietų Lietuvoje bei Akmenės rajone eismo sąlygas sunkina šlapdriba, čia valstybinės reikšmės keliai daugiausia šlapi, vietomis su šlapio sniego provėžomis, slidūs. Vilniaus apskrityje ir Kelmės rajone barstomi magistralinių ir krašto kelių slidūs ruožai. Vykstančiųjų šiais keliais, prašytume atsižvelgti į tai, kad keliai vietomis provėžoti, slidūs, tad reiktų rinktis saugų, o ne maksimaliai leistiną, greitį ir nedaryti staigių manevrų.

Likusioje šalies dalyje dėl lietaus magistralinių, krašto ir didesnio eismo intensyvumo rajoninių kelių dangos šlapios, tik pajūryje be žymesnių kritulių, čia valstybinės reikšmės kelių dangos daugiausia drėgnos, vietomis sausos.

Mažesnio eismo intensyvumo rajoniniai keliai duobėti, vietomis pažliugę, rytiniuose rajonuose miškingose vietovėse kai kur su prispausto sniego provėžomis.

Oro temperatūra nuo 1 iki 5 laipsnių šilumos.

Naktį eismo sąlygas sunkins plikledis ir šlapdriba, būkite atidūs!
Hidrometeorologijos tarnybos duomenimis naktį daug kur numatomi krituliai – lietus, šlapdriba, vietomis sniegas. Kai kur formuosis plikledis. Žemiausia oro temperatūra nuo 0 iki 3 laipsnių šilumos.