Tūkstantis tabako gaminių dėžių užėmė kone visą puspriekabę, nors nuo pašalinių akių ji dar buvo pridengta ir durpių briketų kroviniu. Muitinės kriminalinė tarnyba pradėjo ikiteisminį tyrimą.

Vasario 8 d. rytą vilkiku „Daf“ su puspriekabe į Raigardo kelio postą atvyko Baltarusijos pilietis M. K. Jis iš Baltarusijos per Lietuvą vyko į Lenkiją. Vairuotojas muitinės pareigūnams pateikė krovinio dokumentus, juose buvo nurodyta, kad gabenamas durpių briketų krovinys, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Vertindami riziką muitininkai transporto priemonę nukreipė rentgeno kontrolės patikrai. Gavus rentgenogramą, iškart paaiškėjo, kad gabenami vos šeši durpių briketų maišai. Jie buvo pakrauti puspriekabės gale, taip pridengiant nelegaliai gabenamą pagrindinį krovinį – cigaretes.
Puspriekabėje vežta 1 tūkst. dėžių „Fest“ cigarečių. Jų vertė – 1 mln. 190 tūkst. eurų.

Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas pagal LR Baudžiamojo kodekso 199 str. 1 d. (Kontrabanda), 22 str. 1 d. (Pasikėsinimas padaryti nusikalstamą veiką) ir 199-2 str. 1 d. (Neteisėtas disponavimas akcizais apmokestinamomis prekėmis). Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Vairuotojas sulaikytas, vėliau jam skirta kardomoji priemonė – suėmimas.