Pareigūnų duomenimis, vasario 2-8 d., vykdant viešą ir mišrų patruliavimą buvo nustatyta 15 leistino važiavimo greičio viršijimo atvejų.

1 vairuotojas nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 20, bet ne daugiau kaip 30 kilometrų per valandą, 10 vairuotojų nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 30, bet ne daugiau kaip 40 kilometrų per valandą, 1 vairuotojas nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 40, bet ne daugiau kaip 50 kilometrų per valandą ir 3 vairuotojai leistiną nustatytą greitį viršijo daugiau kaip 50 kilometrų per valandą.

Vienas jų sustabdytas, kai leistiną 50 km/h greitį viršijo Elektrėnuose, Obenių g. (užfiksuotas greitis 115 km/h). Antrasis leistiną 50 km/h greitį viršijo Vievio sen., Pylimų k. (užfiksuotas greitis 111 km/h).

Trečiasis - „Honda Civic“ automobilio vairuotojas buvo sustabdytas vasario 3 d. kelyje Vilnius-Kaunas-Klaipėda, kai važiavo 172 km/h greičiu. Vairuotojas leistiną maksimalų 110 km/h greitį viršijo net 62 km/h. 44 metų vilniečiui pareigūnai paaiškino, kad jis pažeidė Kelių eismo taisyklių 131 p. reikalavimus ir jam bus surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas.

Vairuotojas su pažeidimu sutiko, prašė pareigūnų nerašyti protokolo ir, išsakęs savo nuomonę, kad tokias baudas reikia mokėti vietoje, paprašė pareigūnų tai padaryti „lanksčiai“ – paklausė, „kiek?“.

Pareigūnams nesileidus į diskusijas, vyras, siekdamas išvengti administracinės atsakomybės, tarnybiniame automobilyje pareigūnams davė 100 eurų kyšį.

Elektrėnų policija pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl pareigūnų papirkimo (Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 227 str. 2 d.), vyrui gresią bauda arba areštas, arba laisvės atėmimas iki penkerių metų.

Visiems pažeidėjams, viršijusiems nustatytą leistiną maksimalų greitį, surašyti administracinio teisės pažeidimo protokolai pagal Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. (Nustatyto leistino greičio viršijimas).