Vasario 4 d., kiek po vidurnakčio, du vidutinio amžiaus ukrainiečiai į Medininkų kelio postą žaliuoju kanalu atvyko BMW automobiliu. Piliečių pasiteirauta, ar neturi privalomų muitinei pateikti prekių ar didelio kiekio grynųjų pinigų.

Muitininkams nurodžius, vyrai užpildė Grynųjų pinigų deklaracijas, jose nurodė, kad turi nedidelį, asmeniniams poreikiams skirtą kiekį pinigų. Pareigūnams įtarimus sukėlę piliečiai įspėti, kad bus tikrinami deklaracijose pateikti duomenys bei atliekama detali automobilio apžiūra, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Vos pradėjus BMW apžiūrą, automobilyje aptiktas paketas – lipnia juosta apvyniotas maišas, kuriame supakuota 15 tūkst. JAV dolerių. Tęsiant patikrą, vieno iš piliečių kišenėje aptiktas dar vienas, šįkart popierinis, paketas. Jame taip pat supakuota 15 tūkst. JAV dolerių.
Dėl įvykio Muitinės kriminalinės tarnybos Vilniaus skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal LR BK 199 str. 1 d. (Kontrabanda) ir 25 str. 2 d. (Bendrininkavimo formos).

Tyrimui vadovauja Vilniaus apygardos prokuratūros prokurorai.

Lietuvos muitinė primena, kad iš trečiųjų šalių atvykstantys ar į jas išvykstantys asmenys gabenamą 10 tūkst. eurų ar didesnę grynųjų pinigų sumą privalo deklaruoti muitinės pareigūnams. Muitinė vykdo gabenamų grynųjų pinigų kontrolę siekiant užkirsti kelią pinigų plovimui, teroristų finansavimui, neteisėtam grynųjų pinigų, gautų iš nelegalios veiklos, gabenimui.