Bendruoju pagalbos telefonu 12.28 val. pranešta, kad laivą srovė plukdo pasroviui, srovė gana stipri. Laive buvo du žmonės.

Gelbėti žmonių iškviesti ugniagesiai. Jų paprašyta sustabdyti laivą ir žmones saugiai išlaipinti į krantą. Į pagalbą iškviesti ir policijos pareigūnai bei medikai.

DELFI skaitytojas Kęstutis Beganskas nufilmavo, kaip barža kliudo senąjį Žvėryno tiltą:

Papildyta: 13.10 val. laivas buvo arčiausiai kranto, prie Žvėryno tilto. Tuo pasinaudoję ugniagesių narai suskubo į jį nuo kranto ir šiuo metu jį bando suvaldyti. Nutrauktas laivas apgadintas.

Papildyta: 13.15 val. ugniagesiams pavyko sustabdyti laivą. Tiesa, pro nulaužtą terasos dalį į upę įkrito nemažai daiktų, tačiau laivą narai sugebėjo pririšti prie medžių. Viduje buvusiems žmonėms ugniagesiai padėjo išlipti į krantą.

Kartu su laivu nuo tvirtinimų buvo nuplėšti ir du nameliai. Vieną jų ugniagesiams pavyko sustabdyti, tačiau antrojo nepavyko. Jis toliau plūduriuoja Neryje.

Papildyta: ugniagesiai gelbėtojai nepaliko darbų nesugaudę visų upės nešamų restorano dalių. Antrasis namelis taip pat buvo sugautas netoli pėsčiųjų tilto ir pritvirtintas.