Pareigūnai informuoja, kad 2016 m. sausio mėn. Plungės r. policijos komisariate buvo gautas pranešimas apie tai, kad dienos metu į butą I. Končiaus gatvėje, Plungės mieste, pro neužrakintas duris įsiveržė nepažįstami asmenys ir užpuolė 1956 m. gimusį, neįgalų buto savininką.

Nukentėjusiojo, naudojant fizinį smurtą ir dusinant pagalve, buvo reikalaujama pasakyti, kur bute yra paslėpti pinigai. Vyrui nurodžius, kad pinigų neturi, asmenys apieškojo butą. Vertingi jiems pasirodė tik du bute rasti mobiliojo ryšio telefonai. Be to, įsibrovėliai, matyt, buvo išalkę, kadangi, neradę pinigų, išeidami iš buto dar paėmė dvi plyteles šokolado, dešros ir praplėštą sūrio pakuotę.

Iš karto po nusikaltimo užpuolikai, ieškodami, kur galėtų realizuoti du pagrobtus telefonus, taksi automobiliu nuvyko į Telšių miestą. Vieno iš užpuolikų pažįstamas, pastarojo prašymu, lombarde užstatė abu pagrobtus telefonus.

Klaipėdos aps. VPK Plungės r. policijos komisariato ir Kriminalinės policijos nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai netrukus sulaikė tris 1991 m. gimusius vyrus, įtariamus padarius sunkų nusikaltimą – plėšimą, įsibrovus į patalpą. Dar vienas įtariamasis yra ieškomas.

Plėšimo metu pagrobti telefonai rasti ir paimti.

Vienas iš sulaikytų įtariamųjų neteistas, tačiau jo ir kito, vieną kartą teisto, įtariamojo atžvilgiu yra atliekami ikiteisminiai tyrimai dėl nesunkių ir apysunkių nusikaltimų.

Trečiasis įtariamasis 2010 m. nuteistas už sunkų sveikatos sutrikdymą bei neįsiteisėjusiu 2015-12-10 Plungės r. apylinkės teismo nuosprendžiu dėl sunkaus nusikaltimo – pasikėsinimo įvykdyti plėšimą.

Dėl šio įtariamojo prokuroras kreipėsi į teismą su prašymu paskirti griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą, teismas prašymą tenkino ir skyrė suėmimą 2 mėnesiams. Kitiems dviem įtariamiesiems paskirtos švelnesnės kardomosios priemonės.

Praėjus keletui dienų kitas plėšimas, įsiveržus į butą, buvo įvykdytas Klaipėdos mieste, Debreceno g. Aiškindamiesi šį nusikaltimą kartu dirbo Klaipėdos miesto policijos komisariato, Patrulių rinktinės bei Nusikaltimų nuosavybei tyrimo valdybos pareigūnai.

Dienos metu nukentėjusysis savo bute buvo užpultas kaimyno ir jo draugo. Užpuolikai, grasindami peiliu, reikalavo pinigų, o jų negavę pagrobė mobiliojo ryšio telefoną ir rastus 10 eurų. Tačiau šis grobis jų netenkino, todėl, praėjus keletui valandų, plėšikai grįžo į butą ir iš nukentėjusiojo dar pagrobė piniginę su jam priklausančia mokėjimo kortele bei elektrinę barzdaskutę.

Po to, kai kitą dieną nukentėjusysis kreipėsi į policiją, pranešdamas apie jo atžvilgiu padarytą nusikaltimą, Patrulių rinktinės pareigūnai netrukus sulaikė du, 1970 m. ir 1988 m. gimusius, asmenis. Telefoną jie jau buvo spėję parduoti viename iš Klaipėdos mieste esančių lombardų, o sulaikymo metu pas 1988 m. gimusį asmenį rasta ir nukentėjusiajam priklausanti barzdaskutė.

Abu asmenys policijai labai gerai žinomi. 1970 m. gimęs įtariamasis ankščiau teistas 8 kartus už vagystes, nesunkų sveikatos sutrikdymą, neteisėtą disponavimą narkotinėmis ar psichotropinėmis medžiagomis. 1988 m. gimęs įtariamasis teistas 9 kartus už vagystes, plėšimus bei sukčiavimus.

Įtariamiesiems teismas paskyrė kardomąją priemonę – suėmimą.

LR BK 180 str. 2 d. už plėšimą įsibraunant į patalpą ar panaudojant nešaunamąjį ginklą, peilį ar kitą specialiai žmogui sužaloti pritaikytą daiktą numato laisvės atėmimą iki 7 metų.

Vadovaujantis Lietuvos Respublikos Konstitucijos 31 str., asmuo laikomas nekaltu, kol jo kaltumas neįrodytas įstatymo nustatyta tvarka ir nepripažintas įsiteisėjusiu teismo nuosprendžiu.