Baudžiamąją bylą išnagrinėjusi teisėja Aiva Survilienė paskelbė, kad I. Molotkovą pripažįsta kaltu dėl neteisėto disponavimo šaunamuoju ginklu, šaunamojo ginklo pagrobimo ir grasinimo valstybės tarnautojui. Už tai jam skirta 4 metų 4 mėnesių laisvės atėmimo bausmė.

Nuteistajam grėsė griežtesnė bausmė, bet byla teisme buvo išnagrinėta supaprastinta tvarka, nes I. Molotkovas kaltę pripažino, todėl jam skirta šešerių metų laisvės atėmimo bausmė jam iš karto buvo sumažinta trečdaliu.

Skirdama bausmę teisėja atsižvelgė į tai, kad I. Molotkovas buvo daugybę kartų teistas, laisvėje vartojo narkotines medžiagas. Kadangi jo padaryta veika nesukėlė neigiamų padarinių, jam skirta minimali įstatyme numatyta bausmė.

Bylos duomenimis nustatyta, kad praėjusių metų lapkričio 19 d. du Švenčionių rajono policijos komisariato pareigūnai po ilgų klaidžiojimų po sveikatos priežiūros įstaigas, esančias Vilniuje, vežė I. Molotkovą atgal į Švenčionių policijos areštinę, tačiau dar neišvykę iš Vilniaus gavo nurodymą nuvykti į Vilniaus m. 6-ąjį policijos komisariatą.

Įtariamajam rankos priekyje buvo surakintos antrankiais, automobilio galinės durelės iš vidaus buvo užblokuotos.

Kai pareigūnai trumpam išlipo iš automobilio, I. Molotkovas, pasinaudodamas esama situacija, pagrobė automobilio priekyje paliktą automatinį ginklą „Kalašnikov“ su šovinių dėtuve.

Policijos pareigūnas, priėjęs prie galinių mašinos durelių ir jas atidaręs, pamatė į save nukreiptą ginklą – I. Molotkovas reikalavo, kad pareigūnas nekeltų sąmyšio ir sėstų į automobilį.

I. Molotkovas grasino panaudoti ginklą, jeigu nebus vykdomas jo reikalavimas. Netrukus prie mašinos priėjo ir kitas policijos pareigūnas. Tačiau ir jam grasindamas ginklu kaltinamasis pareikalavo sėstis į automobilį.

Tada I. Molotkovas su ginklu paspruko – sėdo į troleibusą ir nuvažiavo į Naujininkų mikrorajoną, Pelesos g. esantį daugiabutį. Nedelsiant jo paieškai buvo mestos didžiulės policijos pajėgos ir tą pačią naktį, padedant gyventojams, buvo surastas.

I. Molotkovas su savimi pagrobto ginklo neturėjo, bet netrukus parodė vietas, kuriose paslėpė automatinį ginklą su šovinių dėtuve bei antrankius.

Teisme paaiškėjo, kad I. Molotkovas paspruko nuo patrulių Gintauto Bartaškos ir Editos Rudytės.

Ikiteisminio tyrimo metu I. Molotkovas pripažino savo kaltę, teigė, kad nuoširdžiai gailisi ir padėjo pareigūnams išaiškinti nusikaltimą.

I. Molotkovo versija: būčiau ginklą grąžinęs

I. Molotkovas teisme pripažino kaltinimus ir pasakojo, kad tą dieną iš Švenčionių buvo etapuotas į Vilnių, nes susižalojo dešinįjį šoną areštinėje.

„Man poliklinikoje turėjo padaryti rentgeną, bet jo nepadarė, gydytojas sakė, kad dėl kūne esančio svetimkūnio nėra jokio pavojaus, galiu sėdėti areštinėje, – sakė kaltinamasis. – Tada paprašiau pareigūnų, kad iš manęs ištrauktų geležį, kuriuo buvau save susižalojęs, normaliai prašiau, bet jie atsisakė.“

Anot jo, pareigūnai (vyras ir moteris) nutarė jį vežti atgal į Švenčionis, bet pakeliui sustojo prie 6-ojo policijos komisariato.

„Pareigūnai išėjo, paliko automatą, nežinau, kodėl, gal man atsirado baimė, o gal iš pykčio, nežinau net kaip paaiškinti, pasiėmiau ginklą nuo sėdynės, – sakė jis. – Ir tuo metu atėjo pareigūnė – automato net nebuvau užtaisęs, tik sakiau, kad jis yra užtaisytas. Policininkų net neprašiau niekur važiuoti, bet jeigu būčiau prašęs, tai būčiau prašęs parvežti iki namų. O kadangi taip jau nutiko, man neliko nieko kito, kaip tik šokti per tvorą. Tada nuvažiavau namo pas draugę, o paskui buvau sulaikytas.“

Jis sakė, kad kitą rytą pats būtų atvykęs į policijos komisariatą ir grąžinęs policijai pagrobtą automatą.

„Aš tiesiog norėjau namuose susirinkti daiktus, nes kiek kartų mane uždarydavo į areštinę, visada prašydavau, kad mane prieš tai nuvežtų į namus pasiimti asmeninių daiktų, bet jie niekada nevežė“, –sakė jis.

„Labai gailiuosi dėl savo poelgio ir noriu atsiprašyti pareigūnų“, – teisme sakė I. Molotkovas, pažymėjęs, kad gailisi ne tik dėl to, kad paspruko, bet ir dėl to, jog policijos pareigūnei grasino ginklu, nors jis net nebuvo užtaisytas.

I. Molotkovas anksčiau buvo teistas 17 kartų, 126 kartus baustas administracine tvarka.