Į įvykio vietą išsiųstos Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos Neringos priešgaisrinės gelbėjimo pajėgos. Informacija apie įvykį perduota Pakrančių apsaugos rinktinei, Klaipėdos GMP bei Klaipėdos AVPK.

Ties Nida dirba ugniagesiai-gelbėtojai, jie valtimi perkėlinėja po penkis žvejus. Iki 9.40 val. ugniagesiai čia į krantą jau buvo pergabenę 43 žvejus. Bet opercija buvo tęsiama toliau, nes ant ledo dar liko žmonių.

Ties Preila žvejus nuo skilinėjančio ledo evakuoja pasieniečiai (į jų laivą iškart telpa po 20 žmonių). Čia jų gerokai daugiau, nei ties Nida.

Pasieniečių duomenimis, vienos moters, buvusios ant ledo, sveikata itin prasta, todėl jai būtina skubi medikų pagalba.

Iki 10 val. ugniagesių ir pasieniečių išgelbėtų žvejų skaičius pasiekė maždaug 100.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras informuoja, kad sausio 31-osios ryte Kuršių mariose nuo Ventės rago pradėjo judėti ledai, ant ledo lyčių liko žvejai.

Sausio 31 d.. 8.01 val., buvo gautas pranešimas, kad žmogus nuo kranto mato 7 žmones ant ledo lyties prie Nidos 1 km atstumu nuo kranto. Į įvykio vietą buvo išsiųstas VSAT laivas ant oro pagalvės „Christina“, kuris nuo ledo lyties nuėmė 12 žmonių. Gelbėjimo operacijos metu buvo pastebėta daugiau žmonių ant ledo lyčių.

Karinių jūrų pajėgų Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras pranešė, kad 9.22 val. Karinių oro pajėgų (KOP) Paieškos ir gelbėjimo sraigtasparnis LYF 237 pakilo iš Nemirsetos. Parengtyje yra Kauno poste budintis KOP sraigtasparnis Mi-8.

Prie Nidos ir Preilos ant ledo pastebėta apie 150 žmonių.

Apie 11 val. Jūrų gelbėjimo koordinacinis centras pranešė, kad straigtasparnio įgula iš oro apžvalgė Kuršių marių ledą. Ties Nida, 50 m nuo kranto, pastebėta apie 200-250 m pločio ledo properša. Ties šia vieta visi žmonės nukelti nuo ledo. Kiti žvejai pastebėti arčiau kranto. Sraigtasparnis grįžo į bazę Nemirsetoje.

Valstybės sienos apsaugos tarnybos (VSAT) atstovas Giedrius Mišutis Lietuvos radijui pranešė, kad dalis pareigūnų dar budi, nes kai kurie žvejai ant ledo vis tiek lipa: "Vienas mūsų laivas budi Nidoje, kitas laivas taip pat yra mariose, bet tuo metu, kai praplaukia pasieniečių gelbėtojų laivai ar praskrenda gelbėjimo darbus stebintis sraigtasparnis, tie žmonės tarsi paklūsta - nulipa nuo ledo, bet vos tik gelbėtojai nutolsta, tie patys žvejai, nepaisydami oro sąlygų, vandens properšų, vėl lipa ant ledo, vėl bando žvejoti ir vėl kelia pavojų savo gyvybėms".

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotraukas.