„Net nepastebėjau, kaip iš piniginės dingo pinigai“, – prisipažino moteris. Atsitokėjusi ji šalia savęs nebematė ir „būrėjos“ – vos tik pasisavinusi pinigus ji paspruko. Bet tą pačią dieną buvo sulaikyta – ją surado nukentėjusiosios sutuoktinis.

„Burtai“ nepažįstamiesiems Klaipėdoje gyvenančiai Liliai Kaldaras gyvenime padėjo užsidirbti nemažai pinigų – greičiausiai ne visi nuo jos nukentėję žmonės pagalbos ieškojo policijoje. O teismai, nagrinėję moters baudžiamąsias bylas, jai buvo gailestingi – nors ir nuteisia dėl sukčiavimo, bet palieka laisvėje. Toliau ieškoti lengvatikių.

Taip nutiko ir šįkart, kai anksčiau tris kartus teista ir net neišnykusį teistumą turėjusi L. Kaldaras vėl apgavo moterį – teismas nutarė jai subendrinti su anksčiau paskelbtu nuosprendžiu dėl vagystės paskirtą bausmę ir jai skyrė laisvė apribojimą 11 mėnesių. Per šį laikotarpį nuteistoji nuo 23 iki 6 val. turės būti namuose, nebent tai susiję su mokslu arba darbu. Ji taip pat įpareigota pradėti dirbti arba užsiregistruoti darbo biržoje ar mokytis.

Bylos duomenimis buvo nustatyta, kad L. Kaldaras apgaule savo naudai įgijo svetimą turtą – praėjusių metų gruodžio 9 d., apie 12.40 val., Klaipėdoje, prie prekybos centro „Banginis“ esančioje automobilių stovėjimo aikštelėje melagingai teigė, jog gali numanyti ateitį, ir už tariamai suteiktą būrimo paslaugą iš vienos moters apgaule išviliojo 120 Eur.

Nukentėjusioji pareigūnams pasakojo, kad tądien apsipirkusi išėjo iš prekybos centro – einančią prie automobilio ją pasivijo tamsaus gymio, romų tautybės nepažįstama moteris.

„Ji mane užkalbino, sakė, kad laukiasi vaikelio ir prašė išmaldos, – prisiminė moteris. – Atvėriau savo piniginę ir atidaviau visus pinigus monetomis. Tada ėjau link savo automobilio, o moteris ėmė sekti iš paskos, dėkojo už duotus pinigus bei man linkėjo laimės.

Kai atsisėdau į savo automobilį, ta moteris nesitraukė ir stovėjo šalia – ji kažką sakė apie ateitį, bet jos žodžių nesiklausiau, prašiau mane palikti ramybėje ir leisti uždaryti automobilio dureles. Bet ji ir toliau stovėjo, nesitraukė ir paėmė mano kairę ranką bei žiūrėdama į delną pradėjo burti, kažką sakydama, tačiau ką sakė, nesupratau, bet lyg ji kalbėjo, kad man reikia nuimti užkalbėjimą, jog bus nelaimė. Bet jos nesiklausiau ir nekreipiau dėmesio. Jai laikant mano delną ir buriant, įtariu, moteris panaudojo kažkokį psichologinį poveikį, kad staiga pastebėjau, jog mano piniginėje nėra pinigų – 120 eurų. Tada pamačiau, kad ir būrėjos jau nėra šalia.“

Nukentėjusioji apie tai iš karto telefonu papasakojo savo vyrui, kuris netrukus atvažiavo prie prekybos centro. Jiedu dar bandė ieškoti „būrėjos“, bet jos taip ir nesurado.

Paieškas moteris netrukus nutraukė, nes turėjo nuvažiuoti į darželį pasiimti vaiką. Bet jos sutuoktinis su tokia apgaule nesusitaikė – važinėjo ir ieškojo romų tautybės moters. Kai viena jų vyriškiui sukėlė įtarimų, jis šią nufotografavo ir telefonu žmonai nusiuntė žinutę.

„Aš ją iš karto atpažinau, tai buvo būtent ta moteris, kuri iš manęs apgaule išviliojo pinigus“, – sakė nukentėjusioji.

Apie tai moters vyras pranešė policijos pareigūnams – įtariamąją jie sulaikė. Kadangi aferistė pinigų dar nebuvo išleidusi, juos grąžino nukentėjusiajai.

Kad apgavo moterį, L. Kaldaras net nebandė neigti ir pripažino, kad apgavo monetomis ją sušelpusią moterį.

„Ėmiau jai burti ateitį, laikydama už delno pasakiau, kad reikia nuimti užkalbėjimą, o kad jis būtų nuimtas, ji turi pasiimti pinigus iš savo piniginės ir laikyti rankoje, – sakė L. Kaldaras. – Moteris taip ir padarė. Kai ji laikė pinigus rankose, kalbėjau romų kalba, o paskui paėmiau iš jos pinigus ir nuėjau.“

Moterį apgavusi romė sakė, kad dėl savo tautybės neturi galimybės susirasti darbo, o šeimą ir vaikus ji turi išlaikyti.

„Todėl taip ir pasielgiau“, – tikino ji.

Baudžiamojon atsakomybėn patraukta moteris taip pat aiškino, kad esą gailisi dėl to, ką padarė ir, kaip ir anksčiau, kai buvo sulaikyta policijoje, žadėjo daugiau taip nesielgti.

L. Kaldaras dėl nesėkmingų „burtų“ buvo įkliuvusi ir Šiauliuose, beje, taip pat prie prekybos centro – tada jos aukomis tapo vyrai. Iš vieno jų paėmusi pinigus moteris juos patrynė tarp delnų, paskui papūtė ir šie staiga dingo. Patikliam vyrui „būrėja“ pareiškė, kad taip ir turi būti, o pinigai atsiras, kai šis nueis į parduotuvę ir apsipirks.

Pinigus L. Kaldaris trynė ir kito vyro akivaizdoje – tik dar šiam iš galvos ištraukė vieną plauką. Ir tada pinigai dingo. Bet tuo dar viskas nesibaigė – moteris vyriškiui nuo piršto numovė auksinį žiedą, kuris patrynus delnais taip pat dingo.