Pirminiais duomenimis, dega kabinetas pirmame aukšte. Uždūminti du korpusai.

Gesinti gaisro iškart atvyko penkios autocisternos. Netrukus buvo pasiųstos papildomos ugniagesių pajėgos.

Įvykio vietoje dirbo ir daug policininkų. Jie ugniagesiams pranešė, kad antrame aukšte pastebėjo moksleivius, ugniagesiai juos išvedė iš pastato. Kol mokyklos patalpose dirbo ugniagesiai, vaikus, kad nešaltų lauke, mielai priėmė aplinkinių įmonių darbuotojai.

Vos vaikus evakavus į laiką, dviem mergaitėm prireikė medikų pagalbos. Abi jos buvo išvežtos į ligoninę. Pirminiais duomenimis, jos apsinuodijo dūmais.

Jau užgesinus gaisrą, dar viena mergaitė pasijuto blogai. Ją taip pat apžiūrėjo medikai ir suteikė pagalbą.

Vaikai ir darbuotojai buvo evakuoti be daiktų. Tad užgesinus gaisrą vaikams leista užeitų jų pasiimti.

Daugumos mokinių gana greitai atvyko pasiimti tėveliai. Tais vaikais, kuriems teko laukti, mokytojai ir pareigūnai pasirūpino, kad netektų šalti lauke.

Trečiadienį Vilniaus policija išplatino padėką: „Vilniaus Jono Basanavičiaus progimnazijoje kilus gaisrui, dėl stipraus uždūminimo teko kuo skubiau iš pastato evakuoti moksleivius, todėl šaltyje ir darganoje atsidūrė menkai apsirengę vaikai. Policijos pareigūnai kreipėsi į greta esančias įstaigas, įmones, parduotuves, „Forum Palace“, „Forum Cinemas Vingis“ ir kt. (atsiprašome, negalėdami išvardinti visų, pasielgusių jautriai ir kilniai), kurie noriai ir geranoriškai priglobė vaikus, kol, likvidavus gaisrą, moksleiviai galėjo pasiimti daiktus ir su tėvais grįžti namo. Sostinės policija nuoširdžiai dėkoja visiems, padėjusiems vaikams“.

Dėkojame DELFI skaitytojui už nuotrauką.