Vilniaus miesto apylinkės teismas penktadienį nutarė atleisti nuo baudžiamosios atsakomybės 53 metų Žemės ūkio informacijos ir kaimo verslo centre skyriaus vedėjo pavaduotoja dirbančią I. Kazarinovą, o jai iškeltą baudžiamąją bylą nutraukė.

Tačiau sausa iš balos vilnietė neišlipo – teisėja Rasa Paužaitė įpareigojo ją visiems nukentėjusiesiems atlyginti padarytą žalą bei dvejiems metams uždraudė vairuoti transporto priemones.

Kad I. Kazarinova būtų atleista nuo atsakomybės, neprieštaravo byloje nukentėjusiaisiais pripažinti net keturi asmenys. Anot jų, I. Kazarinova padarė didžiulę klaidą, iš jos jau pasimokė.

Kad neblaivi vairuotoja, dėl savo nusikalstamo pasitikėjimo ir neatsargumo sukėlusi eismo įvykį, būtų atleista nuo baudžiamosios atsakomybės, neprieštaravo ir byloje valstybinį kaltinimą palaikęs prokuroras Rimas Juodis, pažymėjęs, kad kaltinamoji nukentėjusiesiems ir draudimo bendrovei jau išmokėjo 22 tūkst. eurų. Ir dar pasižadėjo sumokėti 9 tūkst. Eur.

„Per mano darbo praktiką tai išskirtinis atvejis, kai kaltinamoji tokio pobūdžio byloje stengėsi atlyginti žalą nukentėjusiesiems ir dar tokią sumą – ji banke net įkeitė savo butą, kad gautų pinigų nuostoliams padengti“, – pabrėžė R. Juodis.

Tiesa, prokuroras pripažino, kad I. Kazarinova turi pajusti neigiamus padarinius – būdama neblaivi sėdo prie vairo ir padarė šiurškščiausią Kelių eismo taisyklių (KET) pažeidimą.

„Vairavimas esant neblaiviame stovyje yra šiurkštus pažeidimas, tai vairuotojai turi žinoti kaip “„Tėve mūsų”, be to, eismo įvykio metu buvo padaryta didelė žala, nukentėjo keturi asmenys, – sakė valstybinį kaltinimą palaikantis prokuroras. – Jeigu vairuotoja nevertino visuomenės patikėtos teisės, nepateisino visuomenės pasitikėjimo, jai turi būti skirta baudžiamojo poveikio priemonė – visuomenės saugumas yra aukščiau už asmeninę kaltinamosios gerovę.“

Bylos duomenimis nustatyta, kad eismo įvykį I. Kazarinova sukėlė praėjusių metų rugpjūčio 25 d. Vilniuje, kai apie 20.45 val. Šeimyniškių ir Rinktinės gatvių sankryžoje, vairuodama automobilį „Honda Civic“, nedavė kelio lygiareikšmiu keliu priešinga kryptimi tiesiai važiavusiam motociklui „Yamaha XV 1900“, kurį vairavo 37 metų vyras ir su juo susidūrė.

Motociklas po smūgio vertėsi ir partrenkė tris ant šaligatvio stovėjusias pėsčiąsias.

„Honda Civic“ vairuotojai buvo nustatytas lengvas girtumas – kraujyje rasta 0,67 prom. alkoholio.