Pirminiais duomenimis, seniūnas nusišovė iš legaliai laikyto medžioklinio šautuvo.

Kaip pavyko sužinoti naujienų portalui JP, Velžio seniūnijos seniūnas darbe buvo iki 10 val.

Panevėžio rajono meras Povilas Žagunis darbo reikalais skambino seniūnui V. Šeškevičiui, tačiau mobiliuoju telefonu jis neatsiliepė.

Seniūnijos darbuotojai nuvažiavo V. Šeškevičiaus ieškoti į namus Panevėžio rajone, Staniūnuose. Jie ir aptiko ant laiptų gulintį nusišovusį seniūną.

V. Šeškevičius yra Panevėžio rajono mero P. Žagunio kaimynas.

Vienas pirmųjų į įvykio vietą atskubėjęs meras P. Žagunis į kaimyno kiemą, kuriame dirbo ekspertai, net nebuvo įleistas.

„Nesuprantu, neįsivaizduoju kas atsitiko. Atrodo, kad viskas buvo gerai, todėl nieko daugiau neklauskite. Nežinau“, – neslėpdamas jaudulio žodžius rankiojo P. Žagunis.

Buvęs Velžio seniūnijos seniūnas Alfonsas Bakšys sakė esantis nustebintas tokiu buvusio savo pavaduotojo elgesiu, tačiau tuojau pat pridūrė, kad seniūno darbas yra įtemptas ir nedėkingas, nes žmonės reikalauja, o seniūnui dažnai rankos būna surištos.

V. Šeškevičius Velžio seniūnijos seniūno pavaduotoju dirbo nuo 2005 metų. Nuo praėjusių metų birželio 1-osios, sutarties nebepratęsus su du dešimtmečius seniūnijai vadovavusiu A. Bakšiu, spalio viduryje „valstiečių“ partijai priklausęs V. Šeškevičius buvo paaukštintas į seniūno pareigas.

Tuo jis pernelyg nesidžiaugė, nes suprato, kad laukia gerokai didesnis darbo krūvis ir jau po geros savaitės dėl širdies sutrikimo atsidūrė ligoninėje.

Panevėžio Vyriausiojo policijos komisariato Komunikacijos grupės vyresniojo specialisto Raimondo Šimiliūno teigimu, pirminiais duomenimis, V. Šeškevičius nusišovė iš legaliai laikyto medžioklinio ginklo, tačiau renkami įrodymai, kas jį galėjo pastūmėti tokiam žingsniui.

Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato pareigūnai išplatino informaciją, jog V. Šeškevičius buvo kviečiamas ketvirtadienį atvykti į policijos komisariatą dėl anksčiau pradėto ikiteisminio tyrimo pagal Baudžiamojo kodekso 179 str. 1 d. („Neteisėtas naudojimasis energija ir ryšių paslaugomis“). Vyrui minėtame ikiteisminiame tyrime įtarimai pareikšti nebuvo.

V. Šeškevičius užaugino dvi dukteris. Su žmona Eugenija buvo išsiskyręs, todėl pastaruoju metu gyveno vienas.

Pagalbos telefonai:

Psichologinės pagalbos tarnybaTelefono numerisDarbo laikas
Jaunimo linija
Budi savanoriai konsultantai
8 800 28888I-VII
visą parą
Vaikų linija
Budi savanoriai konsultantai, profesionalai
116 111I-VII
11:00 - 21:00
Linija Doverija (parama teikiama rusų kalba)
Budi savanoriai konsultantai. Pagalba skirta paaugliams ir jaunimui.
8 800 77277I-V
16.00 - 20.00
Pagalbos moterims linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
8 800 66366I-VII
10:00 - 21:00
Vilties linija
Budi profesionalai, savanoriai konsultantai
116 123I-VII
visą parą

Skambučius į visas linijas apmoka SADM iš Valstybės biudžeto lėšų.

Emocinė parama internetu

„Vaikų linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.vaikulinija.ltAtsako per dvi dienas
„Jaunimo linija“Registruotis ir rašyti svetainėje: http://www.jaunimolinija.lt/internetasAtsako per dvi dienas
„Vilties linija“Rašyti svetainėje: http://paklausk.kpsc.lt/contact.php arba vilties.linija@gmail.comAtsako per tris darbo dienas
„Pagalbos moterims linija“Rašyti el. paštu: pagalba@moteriai.ltAtsako per tris dienas

Krizių įveikimo centre (Giedraičių 60 A, Vilnius, www.krizesiveikimas.lt) budi psichikos sveikatos specialistai, su kuriais galite pasikonsultuoti atėję arba per Skype be išankstinės registracijos ir nemokamai. Į budinčius psichologus bus galima kreiptis darbo dienomis 16-20 val., šeštadieniais 12-16 val. Darbo laikas: I, III, V 16.00–20.00

Visa papildoma informacija – puslapyje www.klausau.lt

Pagalba nusižudžiusių artimiesiems: savitarpio pagalbos grupė, dažniausiai užduodami klausimai, literatūra ir kita naudinga informacija puslapyje artimiems.lt

Šaltinis
Naujienų portalas „Jūsų Panevėžys“
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (279)