Sausio 16 d., apie 13.30 val., marijampolietis E. G. (gim. 1994 m.), būdamas pas pažįstamą K. K. sodyboje Gražulių kaime, išėjęs į kiemą pasigedo prieš dieną pirkto automobilio „Honda Civic“ (1994 m. gamybos).

Netrukus, apie 15 val., policijos pareigūnai kelyje pastebėjo pavogtąjį automobilį. tačiau vairuotojas stabdomas nestojo. Persekiojant „Honda Civic“ neužvažiavo į kalniuką, ėmė riedėti atgal, vos nesitrenkė į policijos automobilį „Hyunday ix35“ (pareigūnas spėjo nusukti į šalį). „Honda“ vairavęs K. K. buvo sulaikytas. Jis pasipriešino pareigūnui N. B.: spyrė policininkui į koją, po to bandė jį pargriauti.

Sulaikymo metu buvo du kartus panaudotas elektros impulsinis prietaisas „Taser“. K. K., kuriam nustatytas lengvas girtumas, uždarytas į Alytaus apskrities areštinę. Pradėti ikiteisminiai tyrimai dėl automobilio vagystės ir pasipriešinimo policijai. Pareigūnui N. B. dėl sumuštos kojos Alytaus apskrities S. Kudirkos ligoninėje suteikta med. pagalba.

Apgadinto automobilio „Honda“ savininkas E. G., apžiūrėjęs mašiną, pasigedo dėtuvėje buvusios rankinės, kurioje buvo piniginė su asmens dokumentais, nuolaidų kortelėmis, automobilio pirkimo-pardavimo sutartimi, 280 eurų.

K. K. jau ne kartą teistas už vagystes, plėšimus ir kt. Praėjusį lapkritį pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasipriešinimo policijai.

Tąsyk medžiotojai policijai pranešė, kad Simno seniūnijoje, Šarkiškių kaime, apdaužytu, išdaužtais langais automobiliu „Audi“ pavojingai važinėjasi girta kompanija.

Atvykus patruliams, vieną girtą jaunuolį medžiotojai jau buvo sulaikę. Policininkams aiškinantis įvykio aplinkybes, iš miško išėjo K. K. su peiliu rankoje ir, rėkdamas „papjausiu“, artinosi prie pareigūnų. Šiems įspėjus, kad panaudos ginklus, K. K. peilį numetė, bet vis tiek bandė priešintis, todėl buvo apipurkštas ašarinėmis dujomis ir surakintas. Vežamas į komisariatą bandė galva išdaužti policijos automobilio langą. Tąsyk jis irgi buvo neblaivus.