Šioje visuomenėje didelio atgarsio sulaukusioje byloje yra 5 nukentėjusieji ir 9 liudytojai.

Siekiant teisme užtikrinti saugią, jaukią aplinką ne tik teismo proceso dalyviams, bet ir visiems teismo darbuotojams, savo misiją atliko teismo savanoriai. Teismas vyrą pripažino kaltu.

Siekiant teisme užtikrinti saugią, jaukią aplinką ne tik teismo proceso dalyviams, bet ir visiems teismo darbuotojams, savo misiją tęsė ir teismo savanoriai.

Bylos duomenimis, Š. Žemaitis buvo kaltinamas tuo, kad jis praėjusiųjų metų balandžio 11-ąją, apie pirmą valandą nakties, Pakruojo rajone, Linkuvos miestelyje, savo namuose, būdamas apsvaigęs nuo alkoholio, tarpusavio konflikto metu nužudė savo sugyventinę, nužudytosios kūną įkišo į kelis maišus ir paslėpė.

Tirdami šį nusikaltimą pareigūnai atskleidė dar vieną žmogžudystę. Š. Žemaitis kaltinamas tuo, kad 2013 metų balandį tame pačiame Linkuvos miestelyje būdamas apsvaigęs nuo alkoholio įsibrovė į gimnazijos patalpas ir itin žiauriai nužudė čia budėjusį sargą. Iš patalpų buvo pagrobta 740 eurų vertės įvairių daiktų.

Per teismo posėdį kaip liudytojas buvo apklaustas kaltinamojo brolis, taip pat parodymus davė ir penki nukentėjusieji. Teisme Š. Žemaitis dėl sugyventinės nužudymo savo kaltės neneigė, tačiau dėl sargo nužudymo jis pareiškė netikįs, kad nuo jo suduotų kelių smūgių vyras galėjo mirti.

Teismas konstatavo, kad Š. Žemaičio kaltė yra įrodyta kaltinamojo, liudytojų parodymais, kita byloje esančia medžiaga. Už padarytus nusikaltimus Š. Žemaičiui teismas skyrė laisvės atėmimo iki gyvos galvos bausmę, kurią jis turės atlikti kalėjime. Teismo sprendimu Š. Žemaitis nukentėjusiesiems turės atlyginti 3164 eurų turtinę ir 125000 eurų neturtinę žalas.

Valstybinio socialinio draudimo fondui iš Š. Žemaičio priteista 513 eurų, civiliniam ieškovui UAB „KRK Baltic“ – 403 eurai. Šis nuosprendis gali būti skundžiamas Lietuvos Apeliaciniam teismui.