Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato kriminalinės policijos Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos 2-ame skyriuje atliekamas ikiteisminis tyrimas baudžiamojoje byloje dėl nužudymo. Nustatyta, kad 2015 m. gruodžio 13 d., apie 20.45 val., bute, esančiame J. Šimulionio gatvėje, Vilniuje, buvo žiauriai sumuštas J. Š., gim. 1943 m. Jam rankomis ir kojomis buvo suduoti smūgiai į veidą, krūtinę, rankas ir padarytos daugybinės poodinės kraujosruvos veide, krūtinės ląstoje, rankose; daugybiniai odos nubrozdinimai rankose, abiejų skruostikaulių daugybiniai skeveldriniai lūžiai, nosies lūžiai, daugybiniai abipusiai šonkaulių lūžiai su krūtinplėvės pažeidimais. Dėl daugybinių kaulų lūžių, abipusio plaučių uždegimo, progresuojančio kvėpavimo ir širdies veiklos nepakankamumo, J. Š. gruodžio 17 d. Respublikinėje Vilniaus Universitetinėje ligoninėje mirė, praneša Vilniaus policija.

Bendradarbiaudami su Vilniaus apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroru bei Lietuvos policijos Kriminalistinių tyrimų centro Kinologijos valdybos Kriminalistinės odorologijos skyriaus kolegomis, pareigūnai dirbo itin intensyviai ir pasiaukojančiai, kol per trumpą laiką nustatė galimus įtariamuosius.

Atliekant tyrimą paaiškėjo, kad nukentėjusysis buvo ne tik sumuštas – iš buto pagrobti ir jam priklausantys daiktai. Buvo sankcionuotos kratos pas asmenis, galimai padariusius šį žiaurų nusikaltimą.

Kratų ir įtariamųjų sulaikymo metu buvo rasta ir paimta dalis pagrobtų daiktų bei didelis kiekis narkotinės medžiagos.

Sausio 7 d. bus sprendžiamas klausimas dėl griežčiausios kardomosios priemonės – suėmimo skyrimo įtariamiesiems.