Sausio 4-ąją „Youtube“ patalpintą vaizdo įrašą DELFI atsiuntė skaitytojai. Jame vaikinas chuliganiškai manevruoja keliu su senu BMW. Vairuotojas savo veiksmus lydi tokiomis replikomis kaip „aš ten biškį žmones pagąsdinau stotelėj, bet aš (…) dar nė vienos stotelės nenumušiau“, „jungi antrą šaibą ir raketa prasideda“ ir t.t. Automobilis miesto gatvėmis lekia dideliu greičiu, vos įtilpdamas abiejose kelio pusėse. Visa tai palydima virtinėmis keiksmų ir itin įžūliomis kvailomis replikomis bei komentarais.

Filmuko „herojus“ viešai šlapinasi, vos ne kas antras jo žodis - rusiškas keiksmažodis. Vaizdo įrašo pabaigoje „juokai“ nesibaigia – jau išlipęs iš automobilio vairuotojas juokauja, kad „užkasėm vieną muchamorą“, nes tas neva trukdęs „driftinti“.

Antradienio vakarą 7 minučių filmukas iš „Youtube“ buvo pašalintas. Bet tai chuliganų neišgelbėjo.

Policija greitai nustatė, kam priklauso 1989 m. laidos BMW. Trečiadienio rytą automobilio savininkas jau buvo Kelių policijos valdyboje. Pasak pareigūnų, akivaizdu, kad jaunuoliai buvo aptarę, ką sakyti policijai. 18-metis automobilio savininkas Denisas R., kuris, kaip paaiškėjo, pats ir filmavo bičiulio išsidirbinėjimą, pradžioje teigė beveik nepažįstantis vairavusio jaunuolio, žinantis tik jo vardą ir Vilniaus mikrorajoną, kuriame jis gyvena.

Tačiau policininkų tai neįtikino. Vilniaus apskrities Kelių policijos viršininkas Vytautas Černevičius, išvakarėse pažadėjęs rasti chuliganą, net jei šis gyventų kanalizacijoje, su BMW savininku pasikalbėjo „griežtai“. Po to 18-metis apsiverkė ir papasakojo viską.

Paaiškėjo, kad gruodžio 27 d. Žaliųjų ežerų ir gretimomis gatvėmis beprotiškai važinėjo teisės vairuoti neturintis 17-metis vilnietis (deja, įstatymai draudžia viešinti nepilnamečių pavardes ir veidus). Trečiadienį priešpiet jis su tėvu jau buvo Kelių policijos valdyboje.

Pasak pareigūnų, tėvas buvo priblokštas, o jaunuolis tvirtino nematantis nieko blogo tame, kad važinėjo keldamas pavojų, šlapinosi ant kiekvieno kampo, keikėsi ir apskritai elgėsi kaip idiotas. Jis tai vadino „juokavimu“. O filmuką jie pagaminę, kaip „pardavimo reklamą“, nes ketinę šį BMW parduoti. Tačiau pamatę policijos komentarą DELFI ir supratę, kad prisidirbo, skubiai filmuką iš „Youtube“ išėmė.

Policija 17-mečiui surašė protokolą už chuliganišką vairavimą, keliantį pavojų eismo saugumui arba savo ar kitų žmonių saugumui. Asmenys, neturintys teisės vairuoti, už tokį nusižengimą baudžiami baudą nuo 724 iki 1013 eurų. Kokio dydžio bauda bus paskirta, Kelių policija spręs sausio 13 d.

Be to, jaunuolis nubaustas ir už tai, kad viešai šlapinosi bei keikėsi. Tai įvertinta kaip nepilnamečio padarytas chuliganizmas.

DELFI pateikia trumpesnę „Youtube“ svetainėje buvusio filmuko versiją: