Tačiau gruzino advokatas Alius Galminas, vos teismui antradienį paskelbus nuosprendį, teigė, kad jis bus apskųstas, nes G. Lobjanidzė savo kaltės nepripažįsta. Jo versija ta, kad mylimoji mirė nuo pačios pasidarytų sužalojimų.

Nelaimė įvyko pernai, vasario 27-osios naktį, Palangoje. Apie 1 val. S. Nėries gatvėje esančios vilos, kurios kambariai nuomojami poilsiautojams, viename butų rastas 33 metų Svetlanos lavonas. Jos krūtinėje žiojėjo durtinės žaizdos. Tame pačiame bute policijos pareigūnai rado ir 27 metų Gruzijos pilietį G. Lobjanidzę, kurio krūtinėje taip pat buvo matyti keturios durtinės žaizdos. Vyras buvo išgabentas į ligoninę, jis gydytas Reanimacijos skyriuje.

Gruzinui buvo perdurtas plautis, vienas dūris – pilvo srityje, o kitais dviem dūriais padaryti tik paviršiniai sužalojimai. Vyro gyvybei grėsė pavojus, jis buvo operuotas.

Svetlanai peiliu buvo smogta ne vieną kartą, ji mirė įvykio vietoje. Viena versijų, kodėl įvyko ši kruvina, mirtimi pasibaigusi drama, yra ta, kad pora tiesiog susipyko. Esą ūmaus būdo Svetlana galėjo priekaištauti savo sutuoktiniui, nes jis grįžo neblaivus. Todėl gruzinas galimai savo širdies draugę puolė badyti peiliu. Kai suvokė, ką padarė, tikėtina, jis ir pats bandė nusižudyti. Sužalotas G. Lobjanidzė pats iškvietė greitosios pagalbos medikus, policijos pareigūnus.

Kol vyko ši kruvina drama, name buvo ir du mažamečiai poros vaikai. Vienam jų tuomet buvo vieneri metukai, kitam – dveji. Abu vaikai šiuo metu gyvena Gruzijoje su G. Lobjanidzės mama.

„Teismo medicinos ekspertai konstatavo, jog moteris pati negalėjo pasidaryt tokių sužalojimų nuo kurių mirė. Ta buvo esminis momentas, kodėl gruzinas kaltintas nužudymu, nes tuo metu bute daugiau žmonių nebuvo“, – teigė Klaipėdos apygardos prokuroras Arūnas Saunorius.

A. Galminas teigė, kad jo ginamasis toliau laikosi savo versijos. Esą jis grįžo namo, o Svetlana jau buvo gerokai įkaušusi. Ji čiupo peilį ir paklausė, ar jis iš meilės jai galėtų pasidaryti tai, ką ji pati pasidarys. Tada ji esą kelis kartus ir dūrė sau peiliu. Tai pamatęs save sužalojo ir gruzinas, nes norėjo įrodyti, kad myli Svetlaną.
„Abu jie buvo neblaivūs, o ta moteris buvo linkusi save žaloti. Yra duomenų, kad ji nekartą pjaustėsi venas“, – teigė advokatas.

Tačiau Klaipėdos apygardos teismas tokia versija nepatikėjo, todėl G. Lobjanidzę nuteisė už nužudymą ir skyrė jam 14 metų laisvės atėmimo bausmę, kuri už tokį nusikaltimą yra bausmės vidurkis. Maksimali bausmė už tokį nusikaltimą – 20 metų nelaisvės.

Prokuroras teismo prašė gruzinui skirti 16 metų laisvės atėmimo bausmę, tačiau teismas skyrė švelnesnę, nes lengvinančia aplinkybe pripažino tai, kad nukentėjusiosios elgesys buvo provokuojantis.
Šeima konfliktavo ir anksčiau. Palangos policijoje maždaug savaitę iki mirtimi pasibaigusio konflikto buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl smurto artimoje aplinkoje. Svetlana kaltino savo širdies draugą, kad jis ją sumušė. Pora susitaikė, tai turėjo būti patvirtinta teisme, tačiau paskirtos datos mylimieji nebesulaukė.

Pora Palangoje iki nelaimės gyveno tik kelis mėnesius, nes tvarkėsi dokumentus, kad galėtų išvykti gyventi į Vokietiją.

G. Lobjanidzė bausmė turės atlikti Lietuvoje. Tačiau jo advokatas teigė, kad jei ginamasis nebus išteisintas aukštesnės instancijos teismuose, tuomet jie imsis priemonių, kad gruzinas bausmę galėtų atlikti savo šalyje – Gruzijoje.