Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovai informuoja, kad nedelsiant buvo pradėta skambinusios moters paieška. Buvo pradėtas ikiteisminis tyrimas pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 146 str. 1 d. (dėl neteisėto laisvės atėmimo).

Sausio 4 d. apie 19.30 val. Karmėlavoje, Kauno oro uoste, Kauno apskrities vyriausiojo policijos komisariato (toliau – Kauno apskr. VPK) Kriminalinės policijos organizuoto nusikalstamumo tyrimo valdybos ir Kauno apskr. VPK Kauno miesto Panemunės policijos komisariato pareigūnai sulaikė skambinusią moterį, kuri jau ruošėsi skristi į Angliją.

Kaip paaiškėjo, šventėms iš užsienio grįžusi jauna moteris (gimusi 1992 m.) sugalvojo tiesiog pajuokauti. Ji pripažino melagingai pranešusi apie nebūtą nusikaltimą.

Pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 236 str. 1 d. (Melagingas įskundimas ar pranešimas apie nebūtą nusikaltimą) gresia viešieji darbai arba bauda, arba laisvės atėmimas iki dvejų metų. Taip pat moteriai gali tekti atlyginti materialinę žalą už specialiųjų tarnybų iškvietimą.

Tyrimą kontroliuoja ir organizuoja Kauno apygardos prokuratūros Kauno apylinkės prokuratūros 2-ojo skyriaus prokurorai.