Kalbant apie konfiskuotus daiktus, pasitaikė ir išskirtinių egzempliorių – nemažai egzotiškų ginklų, įskaitant kirvį, pagamintą iš gyvūno nasrų bei metalinių peilių, kurie savo forma primena superherojaus Betmeno ženklą, skelbia „The Daily Mail“.

Nuo 2015 metų sausio iki pat gruodžio vidurio Amerikos oro uostų apsaugos darbuotojai iš keleivių atėmė daugiau nei 2500 draudžiamų vežtis daiktų, kuriuos galima priskirti šaltųjų ir šaunamųjų ginklų kategorijoms. 2014 metais buvo konfiskuota 2212 tokių objektų.

Kalbant apie pažeidimų, susijusių su bandymais į lėktuvą įsinešti ginklų, mastą, esamą situaciją puikiai iliustruoja ir savaitės statistika. Nuo 2015 metų gruodžio 11 iki 17 dienos Amerikos oro uostuose iš keleivių atimti 34 pistoletai. 31 iš jų buvo užtaisytas.

Savo paskyroje socialiniame tinkle „Instagram“, kurią seka beveik 400 tūkst. žmonių, TSA skelbia įdomiausių konfiskuotų ginklų fotografijas. Skelbiama, kad tarp konfiskuotų ginklų buvo užtaisytų pistoletų, tazeris, primenantis paprasčiausius lūpų dažus, šikšnosparnio formos aštrūs kaip skutimosi peiliukai metaliniai peiliai, lazdos rankenoje paslėptas durklas, perdaryti kirveliai ir kitos keistenybės.

Pabrėžiama, kad vadinamieji Betmeno bumerangai kol kas nepatenka į registruotu bagažu draudžiamų gabenti daiktų sąrašą. Nepaisant to, jeigu pareigūnai jų aptinka rankiniame bagaže, jų turėtojo laukia rimti nemalonumai.

Šiais metais oro uosto apsaugos darbuotojų trofėjais neabejotinai tapo prieštankinės artilerijos sviediniai. Po vieno tokio radinio pareigūnai buvo priversti paviešinti pareiškimą, kuriame keleiviams priminė, kad gabenti draudžiama ne tik artilerijos sviedinius, bet ir daiktus, išoriškai primenančios įvairius šaudmenis bei bombas.

Tarptautiniame McCarano oro uoste Las Vegase apsaugos darbuotojai rankiniame keleivio bagaže aptiko rankinę granatą ir neįprastos konstrukcijos tomahauką. Dalis jo buvo pagaminta iš kažkokio gyvūno nasrų.

Kartais pareigūnai neįprastų ginklų savininkus sulaiko. Dauguma tokių prasikaltusiųjų teigia, kad paprasčiausiai pamiršo ginklus palikti namie.

Toks užmaršumas jiems gali kainuoti iki 11 tūkst. dolerių (apie 10 tūkst. eurų).