Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT) praneša, kad ketvirtadienį priešpiet Vilniaus rinktinės Vilniaus oro uosto užkardos pasieniečiai tikrino reisu iš Maskvos atskridusių keleivių dokumentus. Tarp jų buvo ir 46-erių Kubos pilietis, turėjęs tvarkingą savo šalies pasą.

Pasieniečiams jis pateikė ir esą savo vardu išduotą leidimą gyventi Ispanijoje. Šis dokumentas būtų suteikęs kubiečiui teisę legaliai patekti į Šengeno erdvę.

VSAT pareigūnai nustatė, kad leidimas yra suklastotas. Užsienietis buvo sulaikytas ir pristatytas į Vilniaus oro uosto užkardos patalpas. Čia pasieniečiai vyrui surašė atsisakymą leisti atvykti į Lietuvą, nes jo leidimas gyventi Ispanijoje - klastotė.

Naujųjų metų kubietis sulauks uždarytas į Vilniaus oro uosto užkardos neįleistų asmenų patalpą. Sausio 1 d. jį pasieniečiai įsodins lėktuvą, iš Vilniaus skrisiantį į Maskvą, ir išsiųs iš Lietuvos.

Lapkritį buvo du panašūs atvejai, kai dėl suklastotų ispaniškų leidimų pasieniečiai irgi neleido į Lietuvą įvažiuoti Kubos piliečiams.

Vienas jų taip pat lėktuvu į Vilnių atskrido iš Maskvos. Dar keturis kubiečius Kenos užkardos pareigūnai išlaipino iš į Lietuvą įvažiavusio tranzitinio traukinio Maskva – Kaliningradas. Visus užsieniečius pasieniečiai išsiuntė iš šalies.