Prokuratūra informuoja, kad Naujamiesčio seniūnijoje esantis namas, kuriame buvo įrengti socialiniai būstai, užsiliepsnojo 2015 metų liepos 6-ąją, maždaug vidurnaktį. Gaisrą pastebėję aplinkiniai gyventojai iškvietė ugniagesius. Tik rytą gaisravietėje buvo rasti stipriai apdegę šiame name gyvenusio 32 metų T. S. palaikai.

Ikiteisminį tyrimą dėl vyriškio mirties priežasties pradėjo Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato Sunkių nusikaltimų tyrimo valdybos pareigūnai. Netrukus tyrėjams kilo įtarimų, kad T. S. mirtis gali būti smurtinė, o įtarimai krito ant jo bičiulio, 21 metų to paties kaimo gyventojo T. M.

Pastarasis gaisro išvakarėse kartu su dar keliais jaunuoliais girtavo T. S. namuose. Kompanijai besiskirstant namo, T. M. dar sugrįžo atgal. Vėliau jis teigė su buto šeimininku tik parūkęs ir išėjęs į namus.

Tačiau netrukus paaiškėjo, kad T. M. liepos 8-ąją viename Panevėžio lombardų užstatė T. S. priklausantį mobiliojo ryšio telefoną. Vietos gyventojai taip pat pastebėjo, kad šis jaunuolis po gaisro nešiojosi sudegusiam vyrui priklausiusią rankinę, turi pinigų ir vaišina alkoholiu bičiulius, nors paprastai pinigais nesišvaistydavo.

Susidomėjusių šia informacija policijos pareigūnų vizitas T. M. nenustebino. Jis prisipažino po išgertuvių kilus konfliktui kelis kartus trenkęs T. M. į galvą. Įtariama, kad vėliau iš gyvybės ženklų nerodančio vyriškio buto jis pavogė rankinę su nužudytojo asmens dokumentais bei 50 eurų ir sukėlė gaisrą. Gaisro metu sudegė penki Panevėžio rajono savivaldybei priklausantys socialiniai butai, kurių vertė – beveik 29 tūkst. eurų, visas T. S. priklausęs turtas.

Ikiteisminį tyrimą kontroliavęs Panevėžio apygardos prokuratūros 1-ojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus vyriausiasis prokuroras Donatas Skrebiškis pasidžiaugė, kad kaltinamajam net sukėlus gaisrą nepavyko paslėpti nusikaltimo pėdsakų. „Nors ugnis taip suniokojo nužudytojo kūną, kad teismo medicinos ekspertams net nepavyko nustatyti jo mirties priežasties, buvo surinkta pakankamai įkalčių, leidžiančių manyti, jog tai ne nelaimingas atsitikimas, o žmogžudystė. Matyt suprasdamas tai, T. M. savo kaltę visiškai pripažino“, – sakė prokuroras D. Skrebiškis.

T. M. pareikšti kaltinimai dėl tyčinio nužudymo, vagystės ir turto sunaikinimo. Už tai jam gresia laisvės atėmimas nuo 7 iki 15 metų.