Šeštadienio popietę, apie 15 val., iš Kaliningrado srities į Kybartų kelio postą vilkiku DAF atvažiavęs vairuotojas A. U. muitinės pareigūnams teigė tranzitu per Lietuvą į Rusiją ketinantis vežti medinių kambario ir biuro baldų krovinį. Nors dokumentų būta tvarkingų, muitinės pareigūnai, turėdami informacijos, kad šia transporto priemone gali būti gabenamos nedeklaruotos prekės, nusprendė vilkiką patikrinti mobiliąja rentgeno kontrolės sistema, praneša Kauno teritorinė muitinė.

Gavus rentgenogramos duomenis, muitininkams kilo įtarimas, kad vilkike kartu su baldais gabenamos ir cigaretės. Atliekant detalų fizinį tikrinimą, pareigūnų įtarimai pasitvirtino – panašiose pakuotėse kaip ir baldai, iš medžio drožlių plokščių pagamintose dėžėse, buvo gabenami daugiau kaip 58 tūkst. pakelių cigarečių NL be banderolių.

Kontrabandinių tabako gaminių vertė su privalomais sumokėti mokesčiais siekia 137 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl kontrabandos, pasikėsinimo padaryti nusikalstamą veiką bei neteisėto disponavimo akcizais apmokestinamomis prekėmis. Ikiteisminiam tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.