Dar prieš 8 val. ryto policijos pareigūnų ekipažai sustojo Vilniuje, Geležinio Vilko gatvėje, netoli Molėtų plento. Čia sustatė greitį ribojantį bei „Stop“ ženklus ir ėmė darbuotis. Pirmas ne visai blaivus, bet vos vos neviršijęs normos vairuotojas net lengviau atsipūtė – alkoholio matuoklis parodė 0,41 prom. Po visuomet taikomos paklaidos jis neperkopė įstatymuose nurodomos 0,40 prom. alkoholio normos. O štai po kelių minučių tikrintam vairuotojai rytas nebuvo toks sėkmingas.

„Vakar pasėdėjom su draugais, čia iš po vakarykščio neišgaravo“, – atviravo šventinį rytą neblaivus įkliuvęs „Volkswagen“ automobilio vairuotojas.

Vyrui apie 8 val. ryto nustatytas 0,81 prom. girtumas. Jis elgėsi ramiai, sakė suprantantis, kad neprotingai pasielgė, tačiau teisinosi, kad gerai jautėsi.

„Ne visada vartoju, bet visada tikiuosi, kad sustabdys ir patikrins“, – prisipažino vyras.

Antrasis „nelaimėlis“ nė gerai nesuprato, kiek įpūtė. „Volvo“ automobiliu važiavęs vyras DELFI teigė, kad tik 0,6 prom., tačiau alkoholio matuoklis iš tiesų parodė 1,16 prom. girtumą.

„Čia iš po vakar, – tikino vairuotojas. – Nebuvau tikras, kad neįpūsiu, bet labai reikėjo važiuoti. Tikrai, buvo reikalas“.

Tik koks reikalas jaunas vyras nebuvo linkęs pasakoti.

Kol vieni pareigūnai rašė protokolus, kiti pastebėjo, kad dar neprivažiavęs policijos kordono „VW Golf“ sustojo. Pareigūnai nuvažiavo keliasdešimt metrų pasisveikinti ir patikrinti, kodėl vairuotojas sumanė pailsėti. Paaiškėjo, kad nei vairuotojas, nei keleivis neturėjo teisės vairuoti.

„Dirbam statybose, važiavome į darbą, reikėjo kažkaip nuvažiuoti“, – atviravo jauni vyrai.

Išvengti atsakomybės pasiteisinimai nepadeda. Teko darbus atidėti ir ieškoti kito vairuotojo. Kol „VW Golf“ vairavęs vyras laukė baudos, išsikvietė draugę, kuri pagelbėjo „drąsuoliams“.

Besidarbuojančius kelių policijos pareigūnus aplankė ir su šventėmis pasveikino Vilniaus apskrities vyriausiojo komisariato (VPK) Kelių policijos valdybos viršininkas Vytautas Černevičius. Vos jam atvykus, pro „Stop“ ženklą palėkė taksi. Pareigūnai tuoj pat vyrą sustabdė ir atsivedė iki „Stop“ ženklo. Taksistas nė nesiteisino, kad nepaisė ženklo. Patikrinus dokumentus paaiškėjo, kad taksi vairuotojui ne pirmą kartą „negalioja“ kelio ženklai. Per reidą jis gavo ir baudą, ir Kelių policijos valdybos viršininko pastabą, kad ženklų paisyti būtina. Juk galėjo sužaloti kelyje dirbančius pareigūnus.

Pro akylus pareigūnus nepraslydo ir girtas „VW Polo“ ekipažas, kuris, kaip paaiškėjo, turi reto „gerumo“ draugų, į pagalbą skubančių tarnybiniu automobiliu. „VW Polo“ vairuotojui nustatytas 0,68 prom. girtumas. Keleiviai iš pažiūros neatrodė blaivesni. Jie sumanė išsikviesti greitosios pagalbos vairuotoją, kuris sutiko pagelbėti draugams ir atvyko į reido vietą tarnybiniu automobiliu. Toks greitosios pagalbos vairuotojo elgesys pareigūnams neatrodė deramas – juk greitosios pagalbos automobiliai skirti ne girtų bičiulių kelionėms.

Iš „VW Polo“ į greitosios pagalbos automobilį persiropštę girti vyrai nuvažiavo savais keliais, o baudą gavęs „VW Polo“ vairuotojas, palikęs automobilį reido vietoje, nupėdino vienas.

Per porą valandų dar įkliuvo saugos diržo nesegėjęs vairuotojas. „Stop“ ženklo nepaisė ir jauna mergina, kuri atsipirko tik pamoka prie ženklo, o BMW vairuotojas visai neturėjo draudimo ir techninės automobilio apžiūros.

Kelių policija primena, kad reidai per šventes tęsis visoje Lietuvoje iš anksto neskelbiamose vietose. Be to, tikrinamas ne tik vairuotojų blaivumas, dokumentai, bet ir stebimas greitis.