Vilniaus apygardos administracinis teismas praneša, kad atmetė kaip nepagrįstą suimtojo S. Velečkos skundą Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo administracijai dėl jam skirtos nuobaudos panaikinimo.

Praėjusių metų rugsėjo 10 d. Lukiškių tardymo izoliatoriuje-kalėjime atliekant bendrąją kratą suimtojo S. Velečkos gyvenamoje kameroje, plastikiniame kibire, kuriame buvo laikomos morkos ir svogūnai, buvo rastas mobiliojo ryšio telefonas su SIM kortele bei mobiliojo telefono įkroviklio laidas su USB jungtimi. Už Suėmimo vykdymo įstatymo nuostatų pažeidimą Lukiškių tardymo izoliatoriaus-kalėjimo direktoriaus 2014-09-19 nutarimu suimtasis S. V. 10-čiai parų buvo uždarytas į drausmės izoliatorių.

S. Velečka kreipėsi į Vilniaus apygardos administracinį teismą, ir prašė panaikinti šią nuobaudą, nes per kratą rasti daiktai esantys ne jo.

Vilniaus apygardos administracinis teismas, išnagrinėjęs šį administracinį ginčą, įvertinęs byloje esančius rašytinius įrodymus ir šalių paaiškinimus, padarė išvadą, kad mobiliojo ryšio telefonas ir jo aksesuarai pareiškėjui priskirti pagrįstai. Kaip rašoma teismo sprendime, šis pažeidimas yra įrodytas, procesinių pažeidimų, dėl kurių Lukiškių TI-K direktoriaus nutarimas galėtų būti laikomas neteisėtu, nenustatyta, todėl nuobauda paskirta teisėtai ir pagrįstai.

Šis Vilniaus apygardos administracinio teismo sprendimas per 14 dienų nuo jo paskelbimo apeliacine tvarka gali būti skundžiamas Lietuvos vyriausiajam administraciniam teismui, paduodant skundą šiam teismui arba per Vilniaus apygardos administracinį teismą.