Gauja pasižymėjo dideliu internetinu išprusimu. Jie bendravo slapta svetaine WWW, kurių nepastebi normalūs interneto vartotojai. Be to, naudojosi elektroniniu paštu ir interneto komunikatoriais.

Policija vienu metu padarė kratą įtariamųjų butuose net keturiose Lenkijos vaivadijose. Buvo sulaikyti jau kurį laiką sekami septyni asmenys nuo 20 iki 46 metų amžiaus. Policininkai konfiskavo kompiuterius, šimtus CD ir DVD kietųjų diksų, kurie buvo pdofilinio pobūdžio.

Jau pirmose apklausose paaiškėjo, jog pedofilai į pirmiausiai užmegzdavo ryšius su vaikais, po to versdavo juos nusirenginėti ir atlikti įvairius seksualinio pobūdžio veiksmus. Policijai pavyko išsiaiškinti kelias dešimtis nukentėjusiųjų. Tai buvo mergaitės ir berniukai iki 14 metų amžiaus. Neatmetama galimybė, jog pedofilų aukų skaičius gali būti dar didesnis, nes kai kurie sulaikytieji iš pedofilijos vertėsi nebe vienerius metus. Visi sulaikytiji pervežti į Poznanės miestą, kur įvyks jų teismas. Pedofilams gresia iki 12 metų kalėjimo.

Kaip informuoja TVN24, pedofilijos mastai Lenkijoje gasdina ne tik policininkus, paauglių tėvus, bet ir juristus. Lenkijos Teisingumo ministerija artimiausiu metu planuoja sudaryti bausmę atlikusių pedofilų sąrašą. Jiems bus draudžiama įsidarbinti netoli mokyklų, globos namų. Jie taip pat atsidurs ir policijos akiratyje.