Pareigūnai informuoja, kad gruodžio 17 d., 15.15 val., Vilniaus apskrities VPK gavo pranešimą, kad Panerių g. 56, krovininėje geležinkelio stotyje, atliekant statybos darbus rastas sprogmuo – apie 1 m ilgio ir 30 cm skersmens.

Penktadienį iš ryto buvo sprendžiama dėl galimybės išvežti sprogmenį sunaikinimui, tačiau neatmesta, kad sprogmenį teks nukenksminti vietoje.

Tokiu atveju, teritorija bus aptverta 700 m spinduliu, joje dirbančių žmonių bus paprašyta pasitraukti į atokesnę pastatų pusę ar trumpam išeiti į vidinį kiemą.

Pranešama, kad priežasčių nuogąstauti gyventojams nėra.

Penktadienį nuspręsta, kad kelios minutės po 11-tos valandos, kol vyksta sprogmens nukenksminimo darbai, laikina stabdomas traukinių eismas, kuris numatytas pro Panerių g. 56 pastatą.

Papildyta 11.38 val.: išminuotojai išsuko sprogdiklį. Nuspręsta galutiniam likvidavimui sprogmenį išvežti į poligoną. Kol vyko neutralizavimo darbai, visi terminalo darbuotojai buvo nuvesti saugiu atstumu nuo sprogmens radimo vietos.

Papildyta 12.02 val.: policijos pareigūnai patvirtino, kad Lietuvos kariuomenės gen. J. Vitkaus inžinerijos bataliono išminuotojai sėkmingai pašalino bombos sprogdiklį ir nukenksmintą sprogmenį išvežė į Pabradės poligoną sunaikinimui.