Gruodžio 15-sios rytą į Raigardo kelio postą vilkiku „Scania“ su puspriekabe „Krone“ Baltarusijos pilietis D. K. atvyko dar neišaušus. Be krovinio vykęs vairuotojas muitininkus patikino nesivežantis jokių akcizinių prekių.

Turėję išankstinės informacijos, kad tai nėra tiesa, muitinės pareigūnai automobilį patikrino jį apžiūrėdami atidžiau.

Patirties nestokojantys muitininkai kontrabandos slėptuvę aptiko ko ne iškart – užtruko tiek, kiek truko pastuksenti į labiausiai įtartinas vietas, ir neilgai trukus jau buvo atvėrę slėptuvę dvigubose tentinėse lubose. Įvairių pavadinimų cigaretės čia buvo išklotos dviejų blokų sluoksniu, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Suskaičiuota, kad nelegaliai gabenta beveik 38 tūkst. pakelių cigarečių „NZ Gold Superslim“, „Fest“, „Fest 7“. Tabako gaminių vertė – daugiau kaip 91 tūkst. eurų.

Muitinės kriminalinės tarnybos Kauno skyriuje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tyrimui vadovauja Kauno apygardos prokuratūros prokurorai.

Tai jau antras išskirtinai didelis kontrabandos sulaikymas per pastarąją savaitę. Gruodžio 9 d. Medininkų kelio poste buvo sulaikyta pusės milijono eurų vertės cigarečių kontrabanda, slėpta oficialiai gabentame durpių krovinyje.