VSAT Pagėgių rinktinės atstovai informuoja, kad įsiteisėjus 2015 m. gruodžio 7 d. Kauno apygardos teismo baudžiamajam įsakymui, buvusiam VSAT Pagėgių rinktinės Sargybų skyriaus pareigūnui buvo skirta 2510,79 euro bauda bei numatyta baudžiamojo poveikio priemonė – teisės dirbti valstybės tarnyboje atėmimas dviem metams.

Šiuo baudžiamuoju įsakymu pareigūnas buvo pripažintas kaltu dėl piktnaudžiavimo tarnybine padėtimi bei bendrininkavimo neteisėtai gabenant akcizais apmokestinamas prekes. Už tai jam buvo skirta 100 MGL bauda. Vadovaujantis Baudžiamojo proceso kodekso nuostatomis, baudą sumažinus trečdaliu ir įskaičius ikiteisminio tyrimo metu laikinajame sulaikyme išbūtą laiką, buvusiam pasieniečiui teks sumokėti 2510,79 euro baudą.

2015 m. birželio 15 d. VSAT Pagėgių rinktinės Kriminalinės žvalgybos skyriaus, Imuniteto poskyrio ir Specialiosios paskirties užkardos pasieniečiai Kaune, vieno prekybos centrų automobilių stovėjimo aikštelėje, sulaikė 25-erių Sargybų skyriaus pasienietį.

Sieną su Rusija saugančioje Kudirkos Naumiesčio užkardoje dirbantis vyras buvo sulaikytas ne tarnybos metu ir neuniformuotas.

Pasienietis įtartas bendrininkavimu gabenant kontrabandą ir piktnaudžiavimu tarnyba. Įtarta, kad pareigūnas buvo gavęs 500 eurų kyšį. Jis tuomet buvo uždarytas į areštinę. Netrukus teismas pasienietį nušalino nuo tarnybos.