Gruodžio 6 d., apie 4.25 val., Mažeikiuose, Mindaugo g., bute, neblaivus (0,77 prom.) 56 metų vyras, siekdamas išvengti administracinio sulaikymo (dėl smurto artimoje aplinkoje), nevykdė teisėtų policijos pareigūnų reikalavimų bei sulaikomas aktyviais veiksmais priešinosi, mušėsi, stumdėsi bei grasino sužeisti kardu Viešosios policijos skyriaus Patrulių būrio pareigūnus.

Panaudojus elektros impulso prietaisą „Taser“ ir kovinių imtynių veiksmus, vyras buvo sulaikytas ir uždarytas į areštinę. Pareigūnai dėl patirtų galvos, krūtinės ir rankų sumušimų gydomi ambulatoriškai. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Apie 21.10 val. Kauno r., Piliunos kaime, policijos pareigūnai pastebėjo du piliečius, kurie, viešoje vietoje akivaizdžiai būdami neblaivūs, svirduliavo, šlitinėjo ir gėrė alų iš plastmasinių butelių.

Pareigūnams sudrausminus vyriškius ir pareikalavus jų asmens dokumentų asmenybėms nustatyti ir administracinių teisės pažeidimų protokolams surašyti, jie policininkus išplūdo necenzūriniais žodžiais ir metė butelius su alumi į juos. Vienas iš vyriškių griebė už Patrulių rinktinės pareigūnės ginklo, o kitas kumščiais sudavė Patrulių rinktinės pareigūnui į pilvą ir krūtinę.

Panaudojus kovinių imtynių veiksmus ir spec. priemones, vyriškiai buvo sulaikyti. Du neblaivūs (2,06 prom. ir 1,53 prom.) 29 metų vyrai uždaryti į areštinę. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.