Pirminiais duomenimis, apie 4.21 val. Bendruoju pagalbos telefonu gautas pranešimas, jog Klaipėdos raj., Sendvario sen., Glaudėnų km. dega namas. Į įvykio vietą išskubėjo ugniagesiai gelbėtojai.

Paaiškėjo, kad dega gyvūnų prieglauda „Būk mano draugas“. Ugniagesiai atvažiavę rado atvira liepsna degančius du gyvūnų vagonėlius. Sudegė 10 šunų ir 4 katės.

Voljere buvusiems šunims pasisekė - jų liepsna nespėjo pasiekti. Taip pat išgelbėti dar du gyvūnų vagonėliai.

Prieglaudos įkūrėja ir vadovė dainininko Edmundo Kučinsko žmona Galina Kučinskienė DELFI sakė, kad yra šoke ir dar negali suprasti, kas įvyko. „Žuvo jau pagydyti gyvūnėliai. Tai yra skaudi nelaimė. Kiek naktų praleista prie šių ligoniukų...“ - sunkiai emocijas tvardė G. Kučinskienė.

Prieglaudos vadovės teigimu, gaisras galėjo įvykti dėl naujų šildytuvų, įrengtų vagonėliuose. „Vagonėliuose buvo pastatytas naujas dujinis šildytuvas. Gal kokį žaisliuką gyvūnėliai prakišo prie šildytuvo ar gal tas dujų balionas sprogo. Atsimenu mane žmonės buvo perspėję, kad būtent tokie, mūsų turimi vagonėliai yra labai pavojingi, nes gaisro atveju užsiliepsnotų per sekundę“, - pasakojo vadovė.

Moteris kategoriškai atmeta padegimo versiją. Prieglaudos teritorijoje nuolat budi sargas. Būtent jis naktį ir pranešė apie gaisrą ugniagesiams.

Dėl ko kilo gaisras kol kas nėra aišku.

Įvykis tiriamas.