Tokią realybę demonstruoja 31 metų vilnietis Raimondas Biveinis, prieš porą metų išgarsėjęs konfliktu su sostinės policijos pareigūnais.

Net 13 kartų administracine tvarka baustas anksčiau teisę studijavęs R. Biveinis vėl įkliuvo policijos pareigūnams – nors ir neturėjo teisės vairuoti, tačiau sėdo prie „Porsche Cayenne“ vairo. Maža to, viršijo leistiną greitį.

Vilniaus miesto apylinkės teismo teisėja Nijolė Žimkienė antradienį nutarė, kad šiurkščius KET pažeidimus padaręs R. Biveinis turės sumokėti 700 eurų baudą.

Bylą išnagrinėjusi teisėja konstatavo, kad R. Biveinis dar birželio 20 d., 12.14 val., Vilniuje, Gelvonų g., neturėdamas teisės vairuoti sėdo prie prabangaus automobilio vairo ir kelio ruože, kuriame leistinas ne didesnis 40 km/val. greitis, važiavo 66 km/val. Aišku, neturėdamas teisės vairuoti.

Tada R. Biveinį prie automobilio vairo užfiksavo šalikelėje įrengtas greičio matuoklis. Kad buvo „nufotografuotas“, buvęs studentas sužinojo tik spalio 28 d., kai apie 10.50 val. jo vairuojamą „Porsche Cayenne“ sustabdė policijos patruliai.

Jie teigė, kad S. Neries g. pastebėjo važiuojantį automobilį, kurio vairuotojas, pamatęs policiją, iš karto padidino greitį ir įvažiavo į prekybos centro požeminę automobilių stovėjimo aikštelę. Pamanę, kad vairuotojas gali būti neblaivus, pareigūnai nutarė sekti paskui „Porsche Cayenne“ – aikštelėje dar spėjo sustabdyti vairuotoją.

Paaiškėjo, kad prie vairo sėdėjo R. Biveinis – jis tegalėjo pateikti tik automobilio registracijos dokumentus.

Antradienio rytą į teismą atvykęs R. Biveinis negalėjo paaiškinti, kodėl dar birželį, neturėdamas teisės vairuoti, sėdo prie vairo ir viršijo leistiną greitį, tuo metu kalbėdamas spalio pabaigos įvykius jis tenurodė, kad tąryt skubėjo į susitikimą.

Darbo biržoje registruotas vilnietis taip pat nepanoro pasakyti, kam priklauso „Porsche Cayenne“, kurį vairuodamas birželį ir spalį padarė pažeidimus. „Vienam pažįstamam“, – tepasakė jis.

Nors kaltę dėl visų padarytų pažeidimų šiuo metu niekur nedirbantis R. Biveinis pripažino, tačiau teisme sugebėjo bylą nagrinėjančią teisėją nustebinti. „Prašau mane išteisinti“, – pareiškė jis. Kodėl, deja, teisę studijavęs vyras taip ir negalėjo pasakyti.

O pagrindo išteisinti piktybinį KET pažeidėją nėra, nusprendė teismas, pažymėjęs, kad skirtą nuobaudą R. Biveinis dar galės skųsti apeliacine tvarka.

R. Biveinis teisę vairuoti yra praradęs 3 metams po incidento su sostinės policijos pareigūnais. Apie tai, kokie esą negeri policijos pareigūnai, jis ne kartą pasakojo žurnalistės Rūtos Janutienės laidose. Tačiau jis nėra jau toks šventas, kaip bandė save pavaizduoti – daugybę kartų dėl KET pažeidimų sulaikytas vyras ne tik nepakluso teisėtiems pareigūnų reikalavimams, bet ir šiems pasipriešino.

Taip yra konstatavęs teismas, nusprendęs, kad R. Biveinis nevykdė policijos pareigūnų reikalavimų, kai buvo sustabdytas vairuodamas automobilį „Infiniti“, o paskui bandė pasišalinti, bet buvo sustabdytas – atsisakęs išlipti iš automobilio pasipriešino policijos patruliams. Jis taip pat buvo nuteistas dėl neteisėto smogiamojo šaltojo pobūdžio nešaunamojo ginklo (kasteto) laikymo.

Šios bylos duomenimis nustatyta, kad dar 2013 m gegužės 5 d. vakarą, apie 21 val., policijos patruliai Vilniuje, Ukmergės g., sustabdė R. Biveinio vairuojamą automobilį „Infiniti“. Pareigūnai neslėpė, kad jiems įtarimų sukėlė tamsinti automobilio langų stiklai – šviesos laidumas buvo mažesnis nei leistina.

Sustabdytas vairuotojas ilgai neužsibuvo ir sėdęs į automobilį išvažiavo, todėl policininkai iš karto ėmė persekioti „Infiniti“ – įjungę garsinius ir šviesos signalus pasivijo R. Biveinio vairuojamą automobilį, į pagalbą kolegoms atskubėjo ir kiti policininkai, jie pareikalavo, kad vairuotojas išliptų iš automobilio.

Tačiau vairuotojas net neketino paklusti reikalavimams ir jiems pasipriešino – vienam pareigūnų spyrė į dešinę koją.

Kilus grumtynėms R. Biveinis neleido, kad jam būtų uždėti antrankiai – gulėdamas ant žemės rankas laikė po savimi. Vis dėlto, patruliams pavyko sutramdyti sportiško sudėjimo vyrą – besipriešinančiam R. Biveiniui į akis buvo papurkšta ašarinių dujų, jis buvo pristatytas į policijos komisariatą.

Po susidūrimo su R. Biveiniu vienam policijos patruliui buvo sumušta blauzda, dėl to pareigūnas buvo priverstas gydytis sužalojimus namuose.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (270)