Vėlų vakarą reidas prasidėjo netikėtomis gaudynėmis nuo Nemenčinės plento. Vos pradėjus patikrinimą, pareigūnams teko vytis nestojantį automobilį. Vairuotojas iš pradžių manė pabėgsiąs ir kiek galėjo spaudė greičio pedalą. Galiausiai pareigūnams vijantis per garsiakalbį pradėjus raginti kuo skubiau sustoti, bėglys pasidavė.

Vairuotojas priešinosi ir buvo pargriautas ant žemės. Paaiškėjo, kad vyras tokią dramą iškėlė ne be reikalo. Patikrinus jo blaivumą alkoholio matuokliu, aparatas rodė 1,56 prom. Vyras niekada gyvenime neturėjo teisių, negana to, jau anksčiau buvo baustas už vairavimą išgėrus. Kelionės namo vyras nebetęsė.

Reido kolonadai persikėlus į Olandų gatvę, įkliuvo Audi vairuotojas. Iš pradžių pareigūnams jis tikino nieko negėręs. Vis dėlto paaiškėjo, kad tai melas – alkoholio matuoklis rodė 1,21 prom. Supratęs, kad situacija beviltiška, vyras pradėjo atgailauti. DELFI žurnalistams nelaimėlis ėmė pasakoti, kad dėl visko kaltas jo viršininkas.

Aš kaip normalus žmogus savaitgaliais išgeriu. Bet va aš dirbu su signalizacijomis ir paskambino man ką tik bosas. Sakė, kad suveikė signalizacija viename iš objektų. Neturėjau kur dingti, važiavau žiūrėt, kas ten darosi , – pasakojo vyras, rodydamas į šlepetes ant kojų.

Vyras atgailavo ir pripažino savo kaltę bei sakė, kad vairavo išgėręs pirmą ir paskutinį kartą. Žinoma nuobaudų jam išvengti nepavyko.

Kol girtas vairuotojas bandė aiškintis, ką toliau daryti su automobiliu, iš Audi pasižmonėti išlipo smarkiai įkaušęs ekipažo keleivis. Smagiai nusiteikęs vyras buvo gyvas linksmos Audi ekipažo vakaronės įrodymas. Nelabai suprantantis kas vyksta įkaitęs keleivis mūvėjo šortus ir sakė, kad jam vis tiek karšta.

Kiek vėliau įkliuvo 2 draudimų neturintys vairuotojai ir keletas neviršijo leistinos alkoholio normos.

Apie 2.30 val. reidas persikėlė kiek arčiau sostinės senamiesčio – tradicinėje Klaipėdos ir Pylimo gatvių sankirtoje. Vos per 5 minutes įkliuvo 3 išgėrę vairuotojai. Vis dėlto visi jie neviršijo leistinos alkoholio normos.

Netrukus sustabdytas VW Golf vairuotojas. Jam ši naktis buvo labai nesėkminga. Vyras įpūtė 0,46 prom. ir už tai prarado teisę vairuoti. Vairuotojas neslėpė liūdesio. Šį vakarą leidau su mergaite. Aiškinomės santykius, bandėm gražiai išsiskirti. Žinot kaip būna tokiais momentais. Prieš 20 minučių išgėriau tris taures vyno. Dar dėl paskutinės abejojau, bet buvau susinervinęs, tai reikėjo. Man tikrai labai nesiseka jau 7 metus , – sakė jis.

Paryčiais reidas persikėlė į Ukmergės gatvę. Čia įkliuvo dar vienas girtas vairuotojas. Jis įpūtė 1 prom.