Prokuratūra informuoja, kad šių metų vasaros pradžioje Palangoje iš dviejų Baltarusijos piliečių buvo pavogti automobiliai. 43-ejų vilnietis A. D. ir 38-erių panevėžietis M. L. birželį paskambinę nukentėjusiesiems, reikalavo iš jų išpirkos už pavogtus automobilius.

Už „BMW 730“ sugrąžinimą turto prievartautojai reikalavo 3-ijų tūkstančių eurų, o už „BMW X5“ – 8 tūkstančių 500 eurų.

Nukentėjusysis Baltarusijos pilietis S. H. savo automobilį „BMW 730“ išsipirko Vilniuje už 3 tūkstančius eurų. Na, o automobilio „BMW X5“ išpirkimo metu kartu su nukentėjusiuoju J. L. į Panevėžį atvyko ir Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato bei Lietuvos policijos departamento Kriminalinės policijos biuro pareigūnai.

Nusikaltėliams buvo surengta pasala. Pinigų perdavimo metu pareigūnams panaudojus šaunamąjį ginklą turto prievartautojai buvo sulaikyti.

Tąkart J. L. savo automobilio neatgavo, mat kaip ir kitas jo tautietis, po pinigų perdavimo jis turėjo automobilį pasiimti nurodytu adresu. Tačiau po kurio laiko anonimas pranešė, kur J. L. gali rasti automobilį „BMW X5“.

Dėl turto prievartavimo siūlant Baltarusijos piliečiams išsipirkti pavogtus jų automobilius vilnietis A. D. prisipažino visiškai, o jo bendrininkas panevėžietis M. L. savo kaltę neigia.

„Tokios situacijos, kuomet pinigai reikalaujami kaip automobilio išpirka, Klaipėdos apskrityje jau seniai nebuvo. Taip pat nėra dažnas atvejis – kuomet vagiami itin brangūs automobiliai. Dažniausiai į vagių akiratį pakliūva pigesnės, paprastesnės transporto priemonės, kurios išardomos ir parduodamos dalimis. Tačiau šis atvejis įrodo, kad vis dar pasitaiko atvejų, kuomet nusikaltėliai bando pralobti tokiu būdu. Operatyvaus ir tikslaus pareigūnų darbo dėka – nesėkmingai“, – teigė Klaipėdos apylinkės prokuratūros prokuroras Kazys Grigaitis.

Šiuo metu byla dėl turto prievartavimo yra pasiekusi teismą. Ją nagrinės Panevėžio miesto apylinkės teismas. Nusikaltėliams gresia laisvės atėmimo bausmė iki 6 metų.