Ikiteisminis tyrimas pradėtas po to, kai spalio pabaigoje Vilniaus mieste buvo sulaikytas asmuo, pas kurį per kratas buvo rastas labai didelis kiekis psichotropinių medžiagų – apie 350 gramų miltelių, kurių sudėtyje yra metamfetamino ir daugiau kaip 240 ekstazio tablečių, kurių sudėtyje yra MDMA. Šiam asmeniui pateikus įtarimus, Vilniaus miesto apylinkės teismas jam paskyrė griežčiausią kardomąją priemonę – suėmimą.

Analizuojant surinktą ikiteisminio tyrimo medžiagą ir fiksuojant daromas nusikalstamas veikas paaiškėjo, kad narkotinių medžiagų platinimo keliai veda į Jonavos miestą. Atlikę kruopštų ir visapusišką tyrimą, Vilniaus ONTV pareigūnai lapkričio viduryje Jonavos mieste atliko policinę operaciją, kuriuos metu sulaikė du asmenis. platinusius psichotropines medžiagas labai dideliais kiekiais. Sulaikymo operaciją buvo nuspręsta atlikti tik surinkus pakankamai duomenų apie daromus sunkius ir labai sunkius nusikaltimus. Sulaikius du Jonavos miesto gyventojus buvo atliktos kratos jų gyvenamosiose vietose, garažuose ir naudojamose transporto priemonėse. Įtariamiesiems pateikti pranešimai apie įtarimus pagal Lietuvos Respublikos baudžiamojo kodekso 260 str. 3 d. Vilniaus miesto apylinkės teismo ikiteisminio tyrimo teisėjas paskyrė kardomąsias priemones – suėmimus.

Atliktų kratų metų rasta daugiau kaip 1 000 eurų, kaip manoma gauti pardavus apie 1 kg psichotropinės medžiagos – metamfetamino. Šioje ikiteisminio tyrimo medžiagoje trims asmenims yra įteikti pranešimai apie įtarimus dėl neteisėto disponavimo labai dideliais kiekiais psichotropinėmis medžiagomis bei jų platinimo. Pareigūnai aktyviai tęsia ikiteisminio tyrimo veiksmus, todėl neabejojama, kad sulaikomų asmenų bus daugiau.

Ikiteisminį tyrimą kontroliuoja Vilniaus apygardos Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.