Lapkričio 18 d. lėktuvu iš Stambulo atskridęs egiptietis A. M. S. į atvykimo salę ėjo žaliu kanalu, taip veiksmu deklaruodamas, kad neturi prekių, kurias turėtų pateikti muitinei. Tačiau introskopu peršviestas keleivio bagažas muitinės pareigūnams sufleravo ką kita, tad nuspręsta jį patikrinti detaliai, praneša Vilniaus teritorinė muitinė.

Vidutinio amžiaus vyras buvo pakviestas patikrai, pareigūnai jo klausė, ar neturi deklaruojamų daiktų, mėsos produktų ir kt. Keleivis patikino, kad nieko draudžiamo neturi, taip pat pakomentavo, jog viską, kas yra lagamine, veža Lietuvoje besimokančiam sūnui.

Muitininkai keleivio akivaizdoje atidarė lagaminą ir jo savininkui parodė, kad jis veža net 30 kg apdorotos, vartojimui paruoštos vištienos bei kilogramais skaičiuojamų įvairiausių pavadinimų vaistų. Žiūrėdamas į savo lagaminą egiptietis buvo suglumęs.

Keleiviui buvo paaiškinta apie mėsos produktų įvežimo tvarką į Europos Sąjungos šalis ir jis geranoriškai sutiko, kad mėsos produktai nebūtų įvežti į Lietuvą, o perduoti Valstybinei maisto ir veterinarijos tarnybai sunaikinti.

Tačiau egiptiečio parodytas geranoriškumas neišgelbėjo jo nuo Administracinio teisės pažeidimo protokolo už neįtikėtiną kiekį gabenamų vaistų. Jokių dokumentų apie vaistus, jų rūšį, vertę ar įsigijimą asmuo neturėjo. Beveik 10 kg sveriantys įvairūs vaistai sulaikyti.