Nugriauti skirtame kioske, esančiame šalia buvusio kino teatro „Lietuva“, patruliai rado tris gyvenamosios vietos neturinčius asmenis. Vienas pareigūnų iškvietimo metu panaudojo tarnybinį ginklą ir sužeidė vieną iš jų, pranešė Policijos departamentas.

Policijos departamento Imuniteto valdyba ir Vilniaus apskrities vyriausiojo policijos komisariato Imuniteto skyrius aiškinasi įvykio aplinkybes. Pradėtas ikiteisminis tyrimas.

Vilniaus apskrities policijos viršininkas Kęstutis Lančinskas sekmadienio vakarą DELFI sakė, jog tyrėjai dar aiškinasi įvykio aplinkybes. Tikslesnę informaciją žadama pateikti pirmadienį.

Pirminiais duomenimis, patruliai į minėtą kioską atvyko gavę iškvietimą. Pasak policijos viršininko, neatmestina, kad pareigūnas iššovė netyčia. Kulka 31 metų benamiui pataikė į koją ir perėjo ją kiaurai.

Suteikus medicinos pagalbą sužeistasis išleistas iš ligoninės - sužeidimas nepavojingas, vyriškis vaikšto.

Po teroro aktų Paryžiuje, Vilniaus policijos patruliams išduoti automatiniai šautuvai (kiekvienas ekipažas dabar turi po automatą). Tačiau sekmadienį pareigūnai nedetalizavo, iš kokio ginklo - pistoleto ar automato - buvo šauta.

Neoficialiomis žiniomis, visokių šiukšlių ir įvairių daiktų pilname kioske pareigūno ginklas galėjo už kažko užsikabinti ir iššauti.

Abu patruliai, atvykę į šį iškvietimą, policijoje dirba daug metų. Patrulių rinktinės vadas Algimantas Minkauskas DELFI sakė, kad vieno iš jų stažas - 24 metai, kito - apie 10 metų.