Į teisiamųjų suolą Panevėžio miesto apylinkės teisme netrukus sės Panevėžyje gyvenantys 28 metų M. A. ir 40 metų S. B. bei Anykščių rajone gyvenantis 28 metų S. B. Šie anksčiau teisti vyrai įtariami šiemet birželį daugiau nei pusę paros viename bute laikę uždarę moterį bei ją išžaginę. Be to, nukentėjusioji galimai buvo ir apvogta, praneša Generalinė prokuratūra.

Įtariama, kad M. A. šiemet balandį iš minėtos moters namų pavogė daugiau nei 1,5 tūkst. eurų vertės turtą – du fotoaparatus, nešiojamąjį kompiuterį, mobiliojo ryšio telefoną. Dėl šitos vagystės nukentėjusioji kreipėsi į policiją.

Apvogta moteris birželį buvo pakviesta į butą viename Panevėžio daugiabučių neva pasikalbėti apie šią vagystę. Panevėžietei atėjus, vienas įtariamųjų užrakino buto duris ir kompanija jos nebeišleido.

Įtariama, kad kartu su trimis vyrais bei vieno jų sugyventine panevėžietė buvo priversta gerti alkoholinius gėrimus, o vėliau įtariamųjų sumušta ir išžaginta bei seksualiai išprievartauta. Apie tai, kad yra prievarta laikoma uždaryta bute, panevėžietė kelis kartus SMS žinute pranešė buvusiam sutuoktiniui. Žinutes rytą pastebėjęs vyras kreipėsi į policiją pagalbos.

Pastebėję atvažiavusius policijos pareigūnus, du įtariamieji spėjo pabėgti, tačiau vėliau buvo sulaikyti. Trečiasis sulaikytas bute, iš kurio galimai buvo neišleidžiama moteris. Nukentėjusioji nurodė, kad tuo metu, kai ji buvo prieš jos valią laikoma bute, iš jos rankinės dingo 300 eurų ir kvepalų buteliukas. Šia vagyste įtariamas anykštėnas S. B.

Ikiteisminį tyrimą šioje byloje atliko Panevėžio apskrities vyriausiojo policijos komisariato tyrėjai, o jam vadovavo Panevėžio apygardos prokuratūros Pirmojo baudžiamojo persekiojimo skyriaus prokuroras R. Juozainis.