Lietuvos automobilininkų sąjunga (LAS) praneša, kad avarija įvyko atkarpoje Kaunas - Marijampolė, Kazlų Rūdos savivaldybės ribose. Liudininkų teigimu, vilkikas „Scania“ su puspriekabe cisterna, krauta technine alyva, važiavo Marijampolės kryptimi. Priešais jį, ta pačia kryptimi važiavęs automobilio „Nissan“ vairuotojas sustojo ir ketino pasukti į kairę (toje vietoje sukti į kairę draudžiama).

Vengdamas susidūrimo su lengvuoju automobiliu Latvijos pilietis vilkiko vairuotojas krautą sunkiasvorį sąstatą nukreipė kuo dešiniau važiuojamosios dalies krašto.

Laimei susidūrimo pavyko išvengti, tačiau vilkikas su cisterna nuslydo nuo kelio ir apvirto. Per avariją vilkiko vairuotojas susižalojo galvą.

„Nissan“ vairuotojas pamatė kas nutiko ir eismo įvykio vietoje liko laukti policijos pareigūnų.

Dėl galimai pavojingo krovinio į vietą budėti atvyko priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba, kitos tarnybos atsakingos už ekologiją.

Krovinį vežusios įmonės savininkai iš Rygos išsiuntė autocisterną į kurią bus perpumpuoti galimai aplinkai pavojingi techniniai skysčiai.

LAS praneša, kad vyksta eismo įvykio padalinių likvidavimo darbai, apie kurių pabaigą bus papildomai pranešta.

Papildyta 18.17 val.: Pagalbos kelyje įmonei iš Kauno cisternos, nei perpumpuoti, nei atversti nepavyko, policijos pareigūnai atnaujino eismą keliu A5. Ir išvyko.

Vairuotojus, važiuojančius nuo Kauno link Marijampolės, LAS ragina būti atidžiais, nes ant važiuojamosios kelio dalies vis dar stovi autocisterna, paruošta perpumpuoti techninę alyvą.