Policijos pareigūnams gerai žinoma D. Derkač įkliuvo ir dešimtą kartą, kai sostinės S. Stanevičiaus g. nuomojamame bute už piniginį atlygį teikė seksualines paslaugas. Apie tai, kad gali išpildyti bet kokius aistringų vyrų norus, šviesiaplaukė skelbėsi internete.

Būtent jos skelbimas ne kartą yra sudominęs su prostitucija kovojančius Vilniaus apskrities policijos pareigūnus. Bet šįkart jos skelbimu susidomėjo du vilniečiai, kurie paskambinę telefonu susitarė dėl pasimatymo.

Jie vieną spalio dieną atvyko moters nurodytu adresu – vos tik patekę į nelegalų viešnamį jie sulaukė aistringų vilionių, bet už jas buvo nurodyta iš karto sumokėti 50 eurų avansą. Bet vėliau moteris iškvietė policiją ir nurodė, kad klientai elgiasi agresyviai.

Už tai, kad siūlė teikti intymias paslaugas, D. Derkač buvo surašytas administracinio teisės pažeidimo protokolas, ne kartą nuo 2012 m. baustai moteriai buvo nurodyta lapkričio 3 d. atvykti į Vilniaus miesto apylinkės teismą.

Moteris policininkų nurodymą įvykdė, nors paprastai prostitucija užsiimančios merginos į joms iškeltas administracinio teisės pažeidimo bylas vengia atvykti. Tačiau teisme D. Derkač neužsibuvo. Sulaukusi posėdžių sekretorės moteris nutarė sprukti iš teisingumo rūmų – D. Derkač išsigando teismo procesą stebėti ketinusių žurnalistų.

Bylą viešame teismo posėdyje turėjęs nagrinėti teisėjas Arūnas Budrys administracinėn atsakomybėn patrauktos D. Derkač taip ir nesulaukė, todėl nutarimą priėmė rašytinio proceso tvarka. Už tai, kad per metus daugiau kaip kartą vertėsi prostitucija, D. Derkač buvo nubausta 215 eurų bauda.

Vilniaus miesto apylinkės teismo nutarimą nubaustoji dar galės skųsti apeliacine tvarka Vilniaus apygardos teismui, jeigu nesutiks su jai skirta nuobauda.