Marijampolėje paaiškėjo, kad verslininkas atvyko šiek tiek per anksti. A.Stašaitis varžybų pradžios lūkuriavo savo automobilyje. Paauglių tuo metu mašinoje nebuvo.

Patogiai įsitaisęs verslininkas nusiavė batus ir ilsėjosi vairuotojo sėdynėje. Po kiek laiko vyras išgirdo, kad kažkas atidarė galines mašinos dureles. Grįžtelėjęs A.Stašaitis pamatė, jog nepažįstamas jaunuolis pasičiupo automobilio gale buvusį portfelį ir spruko.

Net neapsiavęs batų verslininkas puolė vagišiui iš paskos.

Vagis bei jo bendrininkas nuskuodė tolyn. A.Stašaitis tvirtino, jog maždaug 16-17 metų jaunuoliai buvo vikresni už jį.

Vyriškis jiems įkandin šaukė, kad atiduotų bent portfelį. Jame buvo 100 litų, 100 JAV dolerių bei įvairių dokumentų. Būtent pastarieji verslininkui buvo svarbiausi.

Supratęs, kad vagišių pasivyti nebepavyks, basakojis persekiotojas nusprendė grįžti į automobilį.

Iš už mokyklos kampo išnirusio A.Stašaičio tykojo naujas nemalonumas. Verslininkas pamatė, kad jo prabangus automobilis tolsta gatve.

A.Stašaitį nusikaltėliai paliko ir be portfelio, ir be automobilio, ir be batų. Tačiau apiplėštasis su savimi turėjo mobilųjį telefoną.

Jis iš karto paskambino į policiją ir į banką, kad būtų užblokuotos portfelyje buvusios kredito kortelės.

Į nusikaltimo vietą atvykę pareigūnai aptiko mindžikuojantį basą buvusį Kapitalistų klubo vadovą.

Kaune esančios uždarosios akcinės bendrovės "Girstupis" direktorius, gyvenantis Birštone, teigė patyręs 40 tūkstančių litų žalą.

25 metų kaunietės N.V. vardu registruotas "Mercedes-Benz 280" buvo apdraustas tik civiliniu draudimu.

Neatmetama versija, jog A.Stašaičio limuziną nusižiūrėję nusikaltėliai tądien sekiojo jam iš paskos ir laukė tinkamos progos.

Pats verslininkas nemano, kad vagių tikslas buvo jo portfelis su nekilnojamojo turto nuosavybės dokumentais. "Jei nusikaltėliai būtų tenorėję portfelio, būtų paprasčiausiai iškūlę langą ir pasičiupę grobį", - svarstė pareigūnai.

A.Stašaitis prabangų automobilį tądien bemaž valandai buvo palikęs gatvėje. Tačiau vagys tuo metu nelindo. Jie, matyt, baiminosi, jog vidury dienos suveikusi signalizacija pernelyg atkreips praeivių dėmesį.