Ketvirtadienį Kauno apylinkės teismas atvertė baudžiamąją bylą, kurioje A. ir L. Kedžiai bei jų kaimynė Olga Girdauskienė kaltinami D. Kedžio ir Laimutės Stankūnaitės dukters tvirkinimu.

Visiems trims garliaviškiams pareikšti kaltinimai pagal BK 153 straipsnį. Už tai gresia laisvės atėmimas iki penkerių metų. Teismas byla nagrinėja už uždarų durų. Tai papiktino Kedžio šalininkus.

Tiesa, teismo posėdis ketvirtadienį buvo atidėtas, nes neatvyko nė vieno iš kaltinamųjų gynėjas.

Į teismą ketvirtadienį susirinko ir keletas Kedžių palaikytojų. Jie buvo įsitikinę, kad mergaitė negalėjo išsigalvoti tokių dalykų.

"Aš pragyvenau karą - buvau dar maža, tačiau viską prisimenu. Tačiau tokio karo, koks vyksta Garliavoje, daugiau nebus", - teigė Kedžius palaikanti Janina.

Tuo tarpu visi trys kaltinamieji su žiniasklaida bendrauti atsisakė.

Teigiama, kad mergaitė buvo tvirkinama nuo 2008 metų pabaigos. Tuomet mergaitė buvo mokoma pasakoti apie tai, ką esą jai daro pedofilai. Visa tai buvo filmuojama, o vėliau ir patalpinta internete.

Visi trys kaltinamieji jau yra liudiję garsiojoje pedofilijos byloje. Tiesa, tuomet jie buvo liudytojai, o ne kaltinamieji.

2012 metų balandžio 10-ąją O. Girdauskienė teigė, kad retkarčiais padėdavo Kedžiams – mergaitę pasiimdavo į savo namus. Kaimynės teigimu, mergaitė esą niekada nesiilgėdavo savo motinos, o kartą jos net esą prašiusi, kad ši būtų jos mama.

Moters teigimu, mergaitė pasakodavo apie verslininką Andrių Ūsą, teigdama, jog jis yra negeras, o vėliau jau ir ėmęs sakyti, kad šis ją esą „laižo“.

„Ji viską sako konkrečiai – to, kad papasakotų, ko nebuvo, nė vieną kartą nepastebėjau“, – teigė O. Girdauskienė, prisipažinusi, jog mergaitę yra fotografavusi, kai ši demonstruodama bandė atpasakoti A. Ūso veiksmus. „Ji mėgdavo man papasakoti, nes manydavo, kad yra mano draugė“, – patikino moteris.

„Vieną dieną ji man sakė: ar tu žinai, kad Andrius turi draugus – Joną ir Aidą, – kalbėjo liudytoja. – Ji sakė, kad atvažiuoja Aidas ir mama mane atiduoda. Mergaitė teigė, kad Jonas yra baltas, Andrius – storas, o Aidas – pats gražiausias, su juo atvažiuojame iki parduotuvės, paliekame mašiną ir einame į butą, ten gerai, nes yra kilimas“.