Šiaulių apygardos teismas praneša, kad panaikino Šiaulių apylinkės teismo 2015 m. kovo 23 d. nuosprendžio dalį, kuria buvęs Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas J. Misiūnas dėl padaryto nusikaltimo buvo atleistas nuo baudžiamosios atsakomybės pagal

laidavimą. Teismas nusprendė J. Misiūną pripažinti kaltu dėl prekybos poveikiu. Jam skirta 100 MGL (3 766 Eur) dydžio bauda.

Kita pirmosios instancijos teismo priimto nuosprendžio dalis liko nepakeista. Šiaulių apylinkės teismas privačios saugos tarnybos direktorių R. Janutį buvo pripažinęs kaltu dėl prekybos poveikiu ir skyręs 120 MGL (4 519,20 Eur) dydžio baudą.

12 000 Lt kyšį buvo nuspręsta konfiskuoti kaip nusikalstamos veikos padarymo priemonę.

STT Šiaulių valdybos pareigūnai ikiteisminio tyrimo metu nustatė, jog Šiaulių apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos viršininkas, siekdamas išvengti pasekmių dėl padaryto tarnybinio nusižengimo, susitarė su vienos saugos tarnybos vadovu, kad pastarasis už 12 000 litų kyšį, pasinaudodamas savo pažintimis ar kita įtaka, paveiks Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento direktorių, tada jis nepradės tarnybinio tyrimo dėl tarnybinio nusižengimo ir neatleis iš darbo.

2014 m. gegužės 6 d. STT Šiaulių valdybos pareigūnai privačios saugos tarnybos direktorių R. Janutį su perduotu 12 000 Lt kyšiu sulaikė vienoje Šiaulių rajono degalinėje.