Spalio 20-ąją patruliuojant keliuose, pareigūnų akiratin pateko trys didelio greičio mėgėjai, kuriems su teise vairuoti kuriam laikui teks atsisveikinti. Lietuvos Respublikos administracinių teisės pažeidimų kodekso 124 str. 6 d. numatyta, kad leistiną važiavimo greitį viršijus daugiau kaip 50 km/val., gresia bauda nuo 289 iki 434 eurų su teisės vairuoti transporto priemones atėmimu nuo 1 iki 6 mėnesių.

Tarp pažeidėjų – ir Rumunijos pilietis, kuris kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė automobiliu „Opel Vectra“ skriejo net 175 km/val. greičiu. Kadangi šiame kelio ruože leistinas važiavimo greitis 90 km/val., svečias iš kitos šalies jį viršijo kone dvigubai. Dar du automobilių „Audi“ vairuotojai, kuriems kaip ir rumunui, kurį laiką teks atsisveikinti su vairuotojo pažymėjimais – 68 km/val. greitį kelyje Šiauliai-Palanga viršijęs 55 metų Kuršėnų miestelio gyventojas ir kelyje Mažeikiai-Plungė-Tauragė greitį 56 km/val. viršijęs 33 metų mažeikiškis.

Dar vienam dideliu greičiu automobiliu „lakstančiam“ vairuotojui antradienį „pasisekė“ kiek labiau – 45-erių „Ford Galaxy“ vairuotojas iš Šiaulių kelyje Šiauliai-Palanga važiavo 99 km/val. greičiu, kai leistinas greitis buvo 50 km/val. Kai leistinas važiavimo greitis viršijamas nuo 40 iki 50 km/val., pažeidėjas teisės vairuoti nepraranda, o atsiperka 173-231 eurų bauda, praneša Telšių apskrities policija.

Pareigūnai įspėja eismo dalyvius, kad priemonės, užtikrinančios eismo saugumą ir nelaimų keliuose skaičiaus mažėjimą, vyksta nuolat, tad vairuotojai raginami elgtis atsakingai ir saugiai. „Neapdairus elgesys kelyje (greičio viršijimas, vairavimas išgėrus, saugos diržo nesegėjimas ir pan.) – trumpiausias kelias nelaimės link. O jį užkirtus patruliuojantiems pareigūnams – tai papildomos išlaidos iš šeimos biudžeto mokant baudą bei papildomos problemos praradus teisę vairuoti“, – apie nesaugaus elgesio keliuose pasekmes kalbėjo Kelių policijos skyriaus pareigūnai.